آموزش برش و دوخت ۱ (صفر تا صد دوخت یک مانتو)
آموزش چهاردهم از سری آموزش های دوره نازکدوزی با متد مولر
سلام دوستان هنرمندم. حالتون چطوره. امیدوارم حسابی خوب و سرحال باشید و از آموزش های خیاطی هنربازار تونسته باشید بهره کافی ببرید.
همونطور که قول داده بودم می خواهیم از امروز آموزش های مربوط به برش و دوخت را آغاز کنیم و من هر نکته ای که لازمه یک خیاط برای برش پارچه و هنگام دوخت بدونه رو خدمتتون عرض کنم. قبلش فقط بگم که بعضی دوستان از فاصله بین آموزش ها گله دارند که خب میدونم انتظار سخته درک میکنم ولی شما هم درک کنید که من هم مشغله ها و مشکلات مخصوص به خودم رو دارم و هدفم از این آموزش ها کمک به خانم های کشورم برای خوداشتغالیشونه بدون اینکه مجبور باشن هزینه ای متحمل بشن. ولی باز هم از عزیزانی که پیام های پر از انرژی و مهربانی برام میفرستن از صمیم قلب تشکر میکنم. بی اندازه دوستتون دارم.
راستش اولش میخواستم با فرض اینکه دیگه مشکلی در رسم الگو نیست از مرحله قرار دادن الگو روی پارچه شروع کنم ولی با توجه به پیام های زیادتون که همچنان سوال از مراحل رسم مخصوصا انتخاب اندازه مناسب برای فرد داشتید، تصمیم گرفتم این آموزش رو تبدیل کنم به آموزش صفر تا صد دوخت یک مانتوی ساده تا گام به گام باهم یک مانتو رو بدوزیم مثل یک ورکشاپ ولی به شکل مجازی. موافقید؟
خب خدمتتون عرض کنم که خاله جانم چند وقت پیش یک پارچه به بنده دادند که ازش براشون یک مانتو خلق کنم. معمولا هم طراحی مدل به عهده خودمه. منم با اجازشون همین مانتو رو به عنوان موضوع ورکشاپمون انتخاب کردم چون قصد دارم اول یک مانتوی ساده بدوزم و بعد با کارای دیگه مثل هویه کاری پارچه یا شایدم ابتکار دیگه ای تزئینش کنم. حالا ببینیم چی میشه 🙂
پس فعلا می خواهیم یک مانتوی یقه گرد ساده بدوزیم. اولین قدم گرفتن اندازه های فرده و دومین قدم محاسبات اولیه مولر که طبق آموزش هایی که قبلا دادم اندازه های خاله رو گرفتم و محاسباتم انجام دادم و داخل جدول زیر کنار هم نوشتمشون تا بتونیم درباره مقایسه اعداد با هم صحبت کنیم تا ان شاالله دیگه اگر سوالی در این زمینه بود برطرف بشه.
خب همانطور که می بینید یک ستون مربوط به اندازه هایی است که روی بدن خاله گرفتم.
یک ستون هم مربوط به محاسباتمونه که ضرب و تقسیماتشم نوشتم تا خیالتون راحت باشه که اعداد از جای عجیب غریبی نیومده. اعدادی که با رنگ قرمز نوشتم مقدار آزادی هاست که با توجه به جدول آزادی ها، ستون مخصوص به مانتو انتخابشون کردم. ۵ ردیف آخر هم که به رنگ آبی نوشتم اندازه هایی هستند که ما مستقیما روی بدن نمیتونیم اندازه بگیریم، فقط دو موردی که با ستاره مشخص کردم رو با یه تغییراتی میشه با اندازه های بدن مقایسه کرد که جلوتر توضیح خواهم داد .(دقت کنید علامت % هم به معنی تقسیم است).
ستون سوم هم نتیجه مقایسمونه که برای رسم الگو از اعداد این ستون استفاده خواهیم کرد.
نکات جدول فوق :
۱) همانطور که می بینید یک سری از اندازه ها که فقط از روی بدن اندازه گیری شده اند مستقیما و بدون تغییر در ستون آخر نوشته شده اند.
از ۵ ردیف آخر هم که به رنگ آبی هستند، سه مورد “پشت یقه”،”گشادی کف حلقه” و “بزرگی سینه جلو” مستقیما و بدون تغییر به ستون آخر منتقل می شوند. (عدد پشت یقه رو فقط من رند کردم نوشتم شما هم در اعدادتون اگر خورده اینجوری داشتید همین کار را بکنید)
یک نکته را که دوستان خیلی سوال کردند هم بگویم اینکه بزرگی سینه جلو با کارور جلو فرق داره. اگر در الگو دقت کنید تفاوتشون را حتما خواهید دید.
پس بحث اصلی ما درباره مواردی است که در هر دو ستون داریم بعلاوه دو مورد ” خط باسن” و “برجستگی سینه”. حالا سعی میکنم این موارد رو تک تک توضیح بدهم. از بالای جدول شروع میکنم:
۲) قد بالاتنه پشت: همانطور که می بینید دو عددی که بدست آمده کاملا نزدیک به هم هستند. این نشان می دهد که قد بالاتنه پشت خاله خانم نرماله، یعنی قوز یا افتادگی ای نداره که باعث غیر نرمال شدن این اندازه بشه. درهرحال قد بالاتنه پشت را حتما همان اندازه ای بگیرید که روی بدن اندازه گرفته اید.
۳) بلندی سینه: اعداد بدست آمده در این قسمت هم خیلی نزدیک به هم هستند. این موضوع هم نشان میدهد که ایراد اندامی ای در این بخش نداریم. یا هنگام اندازه گیری خطایی نکرده ایم. همانطور که قبلا هم گفته ام اگر اختلاف زیاد بود اندازه گیریتان را مجدد چک کنید ولی درصورت اطمینان از اندازه گیری، همانطور که مشاهده می کنید، عدد نتیجه، همان عددی است که روی بدن بدست آمده.
۴) قد بالاتنه جلو : می بینیم که تفاوت ۳ سانت است. اشتباهی هم در اندازه گیری نشده. پس دلیل این اختلاف چیه؟ ایراد اندامی. با توجه به اندام خاله خانم می بینیم که سینه ها از حد نرمال کمی کوچکتر هستند که همین امر باعث کوتاه شدن قد بالاتنه جلو شده است. باز هم در این مورد مرجع بدن است و نتیجه همان اندازه ای است که از بدن بدست آمده.
۵) تیره پشت : در این قسمت دقت کنید عدد ۳۹ که از اندازه گیری بدست آمده کل کارور پشت است ولی عدد ۱۸ محاسبات، نصف کارور است. پس اول عدد ۳۹ را نصف میکنیم می شود ۱۹.۵ سپس با عدد ۱۸ مقایسه می کنیم.
تفاوت ۱.۵ سانت است. در این مورد تجربه خیلی به کار می آید. من ترجیح میدهم عددی مابین ۱۸ و ۱۹.۵ ولی بیشتر نزدیک به عدد اندازه گیری را به عنوان نتیجه انتخاب کنم یعنی تیره پشت را ۱۹ سانت درنظر بگیرم. چون همانطور که حتما حس کرده اید اندازه گیری دقیق کارور روی بدن واقعا مشکل است. اگر اختلاف دو عدد شما خیلی زیاد بود تاکید میکنم که حتما مجددا اندازه گیری کنید.
۶) بلندی کف حلقه : کف حلقه ۲۲ مقداری است که معمولا برای سایزهای ۳۸ تا ۴۲ اندازه مناسبی است. اما در صورتی که مقدار اندازه گیری شما با این عدد اختلاف داشت، سریعا بروید سراغ اندازه دور بازو (البته در حین اندازه گیری هم حتما متوجه بازوهای شخص شده اید). برای افرادی که بازوهای تپل یا آویزان دارند می توانید در این اندازه اعمال نظر کنید.
به طور واضحتر بگویم، برای افرادی با بازوهای نرمال کف حلقه ۲۲ مناسب است ولی برای افراد سن بالاتر که بازوها تپل یا افتاده است، عدد را به سمت اندازه ای که روی بدن گرفته اید سوق دهید.
برای خاله جان من عدد میانه را گرفتم یعنی ۲۳
راستی به این موضوع هم حتما دقت کردید که چون قد از ۱۶۰ کوتاهتر بود برای محاسبه کف حلقه از رابطه دومی که در آموزش محاسبات اولیه گفته بودم استفاده کردیم.
۷) خط باسن : در هنگام اندازه گیری ما اندازه ای با این عنوان نداریم. ولی اگر به الگو دقت کنید، مجموع قد بالاتنه پشت و قد باسن همان خط باسن خواهد بود.
همانطور که می بینید، محاسبه عدد ۵۸.۵ را به ما داده است. از طرفی مجموع قد بالاتنه پشت و قد باسن که حاصل از اندازه گیری است ۶۲ می شود. اختلاف ۳.۵ سانت به نظر شما چه چیزی را نشان می دهد؟
بله نشان می دهد که شخص مورد نظر دارای باسنی برجسته بوده که باعث شده قد باسن او به جای اندازه نرمال ۲۰ سانت، به ۲۳ سانت برسد. پس این موضوع به ما گوشزد می کند که شاید الگوی این شخص نیاز به استفاده از “ایراد اندامی باسن برجسته” داشته باشد.
نتیجه اینکه عدد مناسب برای خط باسن، مجموع قد بالاتنه پشت و قد باسن است به شرطی که اندازه گیری درست انجام شده باشد.
۸) برجستگی سینه : برجستگی سینه که از محاسبات بدست می آید، درواقع قابل مقایسه با نصف فاصله دو سینه است که از اندازه گیری حاصل می شود. این عدد معمولا برای خانم ها عددی بین ۹ تا ۱۱ است. در این مورد هم بهتر است از نصف فاصله دو سینه که اندازه گرفته ایم به عنوان نتیجه نهایی استفاده کنیم.
خب تمام. به نظرم پست خیلی خوبی شد، هرچند نگارشش نصف روز طول کشید. ولی خودم که خیلی خوشم اومد و راضی کننده بود برام 🙂
در گام بعدی صفر تا صد مانتو، می رویم سراغ رسم الگو. سعی میکنم در آن قسمت هم اگر نکته ای بود که ابهامات شما عزیزان رو برطرف می کرد براتون بگم.
چه مانتویی شود این مانتوی خاله خانمم 🙂
با اجازتون چون خیلی خودم از این آموزش راضی بودم، اگر برای شما هم به همین اندازه مفید بود:
سه صلوات برای شادی دل مولایمان آقا امام زمانمان بفرستید.
“اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم”
برای مشاهده آموزش های بعدی و قبلی از دکمه های زیر استفاده کنید.
اگر می خواهید تسلط بیشتری بر روی آموزش های خیاطی دوره نازکدوزمون پیدا کنید، می توانید از فیلم های آموزشی ما در بخش “حرفه ای شو” استفاده کنید. برای ورود به این بخش روی دکمه زیر کلیک کنید.
دوستای خوبم خوشحال میشم در پیج های اینستاگرام هنربازار با آیدی honarbazaar@ و پیج آموزش خیاطی خودم با آیدی reihan_sewing@ همراه من باشید تا هم از آموزشهای جدید مطلع شوید و هم کلی چیز جدید از هم یاد بگیریم (فیلم های داخل پیج می تونه مکمل آموزشهای سایت باشه).
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
الگوی آستین کودک در متد مولر
الگوی کودک در متد مولر
اندازه گیری اندام کودک در متد مولر
دامن پایه به روش مولر
یقه دیپلمات به روش مولر و متریک
رفع نواقص اندامی ۲ (شکم بزرگ)
114 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام من علاقه زیادی به خیاطی دارم ولی اصلا بلد نیستم ی چیزایی دوختم ولی کلی بلد نیستم ،به دلیل مشکلات اقتصادی تصمیم به خودکفائی گرفتم ،میخوام ی مانتو ساده واسه خودم بدوزم سعی میکنم مرحله به مرحله با شما پیش برم فقط ی سوال،من سایزم ۳۸ هست و قد خودم هم ۱۷۴ هستش چند متر پارچه برا مانتو بگیرم خوبه؟واینکه به نظر شما با اینکه تجربه ندارم میتونم الگو بکشم؟
با سپاس فراوان
سلام عزیزم. یک قد پارچه (یعنی از سرشانه تا جایی که میخواید قد مانتوتون باشه) بعلاوه یک قد آستین (طول آستینتون) بعلاوه ۱۰ سانت.
بله حتما میتونید فقط حتما اول با پارچه ارزان بدوزید تا از الگویی که رسم کردید مطمئن بشید.
سلام وقت بخیر ممنون از اموزشهای خوبتون.
ببخشید من قد بالاتنه جلو روی بدن و ۴۲ گرفتم با فرمول ۴۷ درمیاد …اندازه گیریم رو تکرار کردم همین شد!ایراد کارم کجاست؟
ممنون
۴۷ خیلی زیاده مطمئنید فرمولو درست استفاده کردید؟ ۴۲ منطقی تره به هر حال بارها گفتم مرجع اندام خودتونه و اندازه ای که روی بدن میگیرید
سلام از اموزش های خیلی خوب و متنوعتون خیلی ممنونم خدا به حق فاطمه زهرا سلامتی بهتون بده و ان شاءالله عاقبت بخیر بشید خدا اجدادتونو بیامرزه ای شیر پاک خورده که انقدر خوبید و عقیده خوب دارید و زکات علم و هنرتونو در اختیار ما میزارید الهی دست به خاک بزنی طلا بشه
مرسی عزیزم از دعای قشنگتون
سلام،ممنون از سایتتون،من تازه شروع کردم به رفتن ب کلاس خیاطی.جلسه اول.خیلی دوست دارم خوب یاد بگیرم ولی پتاسفانه فکر اینکه این ۸ماهه و من درس هم دارم کمی منو متزلل میکنه،،نمیدونم چکار کنم،،،،سردرگمم،،بعدشم نگرانم که اخرش نتونم واسه خودم لباسای قشنگ بدوزم،،
سلام عزیزم. کلاس های عمومی معمولا طولانی مدت هستند، اگر بخواید در کوتاه مدت یاد بگیرید باید کلاس خصوصی برید. درضمن معمولا کلاس ها بیشتر از زمان تخمینی مثلا ۸ ماهی که میگن طول میکشه.
از نظر اینکه نتیجه بده هم حتما قبل از ثبت نام برید کارای هنرجوهای اون آموزشگاه رو ببینید و ازشون پرس و جو کنید که راضی هستن یا نه. چون متاسفانه خیلی از آموزشگاه ها آموزش درست و مناسبی ندارن.
سلام وبا تشکر که زکات علم وهنرتون را به رایگان در اختیار هموطنها قرار میدهید بنده خیاطی متد گرلاوین دارم یه بیست سالی هم خیاطی میکردم ولی حدود۱۲سال هست به کار دیگری مشغول بودم الان دوباره میخوام برگردم به هنر اصلی ولی شنیدم مولر راحتتره ومیخواهم تولیدی راه البته الگوهای بالاتنه سایزبندی را هم خسایزبندیریدم چه چیزی را باید یاد بگیرم دروس وتوضیحات شما کافیه
سلام عزیزم. ممنونم. برای تولیدی نیازی نیست طریقه رسم الگو بلد باشید، الگوهای سایزبندی رو میگیرید و مدلتون رو روش پیاده میکنید. فقط رسم یقه ها که با گرلاوین فرق داره رو یاد بگیرید، الگو هم که آماده بخرید، بقیه موارد مثل همون گرلاوینه. یعنی طریقه دوخت دیگه ربطی به متد نداره