بافت ژاکت توری دخترانه
بافت ژاکت توری دخترانه:سلام به همه هنردوستان مخصوصا عاشقان هنر بافتنی مثل خودم 🙂
بعد از آموزش های اولیه ای که با هم داشتیم حالا وقت این رسیده که با چیزایی که یاد گرفتیم، یک کار کامل رو انجام بدیم. مثلا امروز می خواهیم با هم یک ژاکت دخترانه زیبا ببافیم و سیر تا پیاز نکاتش رو بگیم، پس با ما همراه باشید.
این ژاکت حدودا برای یک کودک 5 الی 7 سال مناسب است و همانطور که در تصویر می بینید، قد ژاکت کوتاه طراحی شده پس اگر خواستید ژاکت کمر کودک را بپوشاند بهتر است که قد آن را بلندتر ببافید.
بافت جلو ژاکت :
جلو : ژاکت ما جلو باز است پس باید دو نیمه جلو را به طریقه ای که در الگوی زیر می بینید و من هم توضیح خواهم داد ببافید (دقت کنید در الگوی زیر نیمه جلو و پشت بر روی هم رسم شده که تنها تفاوت آنها در گودی یقه است).
تعداد دانه ها:
1) برای بافت نیمه جلوی ژاکت، ابتدا باید به تعدادی دانه سر بیاندازید که عرض بافت شما 15 الی 16 سانت شود. برای اینکه محاسبه کنید که چه تعداد باید دانه سر بگیرید به آموزش طریقه محاسبه تعداد دانه ها در بافت دومیل مراجعه کنید.
2) حالا دانه هایی را که سر گرفته اید، به ارتفاع 8 الی 10 سانت با بافت مورد نظر ببافید.
مدل بافت:
توجه : ما برای این ژاکت از بافت توری استفاده کرده ایم که الگوی آن را در انتهای آموزش می بینید ولی شما عزیزان می توانید از هر بافت دیگری هم به جای آن استفاده کنید، می توانید از نمونه بافت های موجود در هنربازار که قبلا توضیح داده ایم استفاده کنید.
حلقه آستین:
3) خب حالا از سمتی که باید حلقه آستین بیاندازید شروع به کم کردن دانه ها کنید (با استفاده از دوتا یکی کردن از راست و چپ) تا عرض بافت شما طی سه چهار رج به 12 الی 13 سانت برسد (مجموع یقه و سرشانه).
توجه به شیب حلقه:
دقت کنید شیب کم کردن دانه ها ابتدا بیشتر است، یعنی مثلا در رج اول 3 دانه کم کنید، در رج بعد دو دانه، و در رج های بعدی 1 دانه کم کنید تا عرض بافت به مقدار گفته شده برسد.
ارتفاع حلقه آستین:
بعد از آنکه حلقه آستین شکل گرفت و عرض بافت 12 الی 13 سانت شد، بافت را ادامه دهید تا ارتفاع بافت از زیر حلقه آستین به 6 الی 7 سانت برسد.
گرد کردن یقه:
4) حالا وقت آن است که حلقه یقه را ایجاد کنید. از سمت مخالف حلقه آستین، تدریجا شروع به کم کردن دانه ها کنید تا طی پنج شش رج، عرض بافت شما به 6 الی 7 سانت برسد (مقدار سرشانه) و ارتفاع بافت شما هم 4 سانت شود.
توجه : سعی کنید به تدریج طوری دانه ها را کم کنید که یک حلقه یقه زیبا بدست آید و حتما حتما تعداد دانه هایی که برای یقه کم کردید را یک جا یادداشت کنید.
کم کردن سرشانه:
5) حالا رسیدیم به سرشانه. از سمت حلقه آستین باید شروع به کور کردن دانه ها بکنیم. فقط برای اینکه کمی شیب سرشانه ایجاد شود بهتر است ابتدا تعداد دانه های باقیمانده برای سرشانه را بشمرید (این عدد را یک جا یادداشت کنید تا هنگام بافت پشت ژاکت از آن استفاده کنیم)، نیمی از این دانه ها را کور کنید. سپس نیم دیگر را یک رج رفت و برگشت ببافید و در رج بعد نصفه دوم دانه ها را کور کنید تا بافت شما به پایان برسد. به این ترتیب ارتفاع قسمت سرشانه هم حدودا 1 الی 2 سانت بسته به ضخامت کاموا خواهد شد.
پشت : پشت بافت ما غیر از حلقه یقه، کاملا شبیه بافت جلو است. البته این تفاوت را هم دارد که پشت ژاکت دیگر دو نیمه نیست و باید یکجا بافته شود. پس برای بافت پشت باید همه اندازه های عرضی که در بافت جلو توضیح دادیم را دوبرابر کنید.
1) دو برابر تعدادی که برای جلو سر انداختید، برای بافت پشت ژاکت سر بگیرید. یعنی عرض بافت شما باید 30 تا 32 سانت شود. دانه ها را تا ارتفاع 8 الی 10 سانت ببافید.
2) دقیقا به همان روشی که در جلو برای ایجاد حلقه آستین استفاده کردید، در پشت هم با همان روش در دو سمت بافتتان حلقه آستین را ایجاد کنید.
توجه مهم: چون بافت پشت یکسره است، باید در رج های رفت، حلقه سمت راست را ایجاد کنید و در رج های برگشت، حلقه سمت چپ را بسازید.
3) عرض بافت شما بین دو حلقه باید 24 الی 26 سانت شود و از زیر حلقه تا زیر یقه باید ارتفاع 10 الی 11 سانت را ببافید.
4) حالا وقت بافت حلقه یقه پشت و سرشانه است. مانند جلوی بافت می خواهیم در دو رج رفت و برگشت، سرشانه و حلقه یقه پشت را ایجاد کنیم. این قسمت را با دقت زیاد بخوانید :
در بافت جلوی ژاکت گفتیم تعداد دانه های سرشانه را یادداشت کنید. پس حالا در رج رفت، ابتدا به اندازه نیمی از تعداد دانه های سرشانه را کور کنید و به اندازه نیم دیگر را ببافید.
رسیدیم به ابتدای یقه، تعداد دانه هایی که برای یقه جلو کم کردید را یادداشت کرده بودید، حالا در پشت باید از آن تعداد، 3 الی 4 دانه را ببافید و بقیه را کور کنید.
رسیدیم به وسط پشت، به همان تعدادی که برای یقه کور کردید باز هم کور کنید، بقیه دانه ها را تا انتها ببافید.
حالا باید هر کدام از سرشانه ها را جدا جدا ببافیم.
در رج برگشت برای تکمیل سرشانه چپ، به اندازه نصف سرشانه را کور کنید و تا لبه یقه (که کور کرده بودید) را ببافید. به دانه های سرشانه راست که روی میل است کاری نداشته باشید و رج را به صورتی که می گویم برگردید.
برای برگشت سرشانه چپ، ابتدا همان 3 الی 4 دانه یقه را کور کنید و بقیه دانه ها که مربوط به نیمه سرشانه است را ببافید تا انتهای رج. و در نهایت در رج برگشت سرشانه چپ، هرچه دانه مانده را کور کنید.
حالا فقط دانه های سرشانه راست روی میل مانده و الان رج برگشت سرشانه راست است.
در رج برگشت سرشانه راست هم ابتدا 3 الی 4 دانه یقه را کور کنید و دانه های باقیمانده سرشانه را ببافید، سپس در رج رفت بعدی همه دانه های باقیمانده را کور کنید.
بافت پشت هم تمام شد.
میدونم به نظر سخت میاد ولی کافیه میل و کاموا را دست بگیرید و خط به خط پیش بیایید، اگر جایی را متوجه نشدید بپرسید تا دوباره توضیح بدهم.
بافت آستین :
خب برای بافت آستین به صورت زیر عمل کنید:
1) ابتدا به تعدادی دانه سر بیاندازید که عرض بافتتان 14 الی 15 سانت شود. دانه های سر انداخته را 2 رج ساده ببافید سپس همانطور که در آموزش بافت دالبر تزئینی گفتیم، داخل بافت را سوراخ بیاندازید و دوباره 2 رج ساده ببافید تا با تا کردن این 2 سانت دالبر شما شکل گیرد.
2) حالا باید تا ارتفاع 23 الی 28 سانت بافت را ادامه دهید و در هر یک رج در میان، 1 دانه در رج رفت و 1 دانه در رج برگشت به ابتدای رج اضافه کنید تا بافت شما با شیب کمی بالا برود و پس از 23 الی 28 سانت بافت، عرض بافت شما به 20 الی 22 سانت برسد.
3) حالا باید در چند رج تاج آستین را شکل دهیم.
ابتدا در رج رفت، 4 الی 5 دانه را در ابتدای رج کور کنید و بقیه دانه ها را تا انتها ببافید. در رج برگشت هم 4 الی 5 دانه را کور کنید و سپس تا آخر رج را ببافید.
حالا در 5 الی 6 رج بعد، به همین ترتیب در رج های رفت و برگشت، هربار دو سه دانه را کور کنید تا تعداد دانه ها به حدودا 10 دانه برسد و ارتفاع تاج آستین نیز (یعنی از زمانی که شروع به کور کردن کردید) حدودا 3 سانت شود. وقتی دانه های باقیمانده حدودا 10 عدد شد، همه آن ها را یکباره کور کنید.
این هم از آستین ژاکت ما.
خب حالا درزهای پشت و جلوی ژاکت را روی هم بگذارید و با سوزن و کاموا درزهای پهلو و سرشانه با به هم بدوزید (از دوخت شلاقی استفاده کنید).
سپس درز هر آستین را هم بدوزید و آنگاه آستین را به حلقه آستین بدوزید.
حالا فقط مانده دالبر دور لباس. روشی که می گم برای دوستانی که خیلی در بافت حرفه ای نیستند مناسب است.
دور تا دور لبه ژاکت (حلقه پشت و جلو، خط جلو و لبه پایین ژاکت) را با متر اندازه بزنید و سپس به تعدادی دانه سر بیاندازید که طول بافت به اندازه دور تا دور لبه ژاکت شود. حالا 2 رج ساده ببافید و سپس بافت دالبر را مطابق آموزش آن انجام دهید، پس از سوراخ ها هم 3 رج ببافید و کور کنید.
حالا قبل از تا کردن دالبر، لبه ابتدای آن را به دور تا دور لبه ژاکت بدوزید و سپس دالبر را از قسمت سوراخ ها تا کنید و لبه دیگر آن را به پشت ژاکت کوک بزنید.
اگر بافت دو میل را خوب بلد هستید می توانید به جای اینکه دالبر را جدا ببافید و به لباس وصل کنید، با میل گرد از دورتادور لبه ژاکت دانه بگیرید و بافت دالبر را با این دانه ها انجام دهید.
الگوی بافت توری این ژاکت :
اگر دوست دارید عینا همین بافت توری ژاکت داخل تصویر را ببافید، الگوی بافت آن مطابق تصویر زیر است.
برای اینکه آموزش خیلی طولانی نشود، ریزکاری های این الگو را در آموزش بعدی توضیح خواهیم داد.
آموزش امروز ما به پایان رسید. برای اینکه بافت یقه و حلقه آستین را مفصلتر و با تصویر توضیح دهیم حتما به زودی یک پست جدا برای آن درنظر خواهیم گرفت.
شاد و پیروز باشید 🙂
سلام عزیزم
این مدل رو برای سایز بزرگ(زنانه) هم میشه بافت؟
سلام عزیزم .بله چرا که نمیشه .فقط تعداد دانه ها بیشتر میشود.