آشنایی با علائم بافتنی ۲ (دوتایکی کردن)
در ادامه آشنایی با علائم بافتنی چند مورد دیگر از علائم را در این پست آماده کرده ام که قطعا در تحلیل الگوها مفید خواهد بود. بخش اول علائم را می توانید در لینک زیر مشاهده کنید:
پست قبل: آشنایی با علائم بافتنی ۱ (زیر، رو، ژته)
دوتایکی از راست
این بافت نیز دارای ۴ نماد است که ممکن است در الگوهای مختلف با آن روبرو شوید. اگر به نمادهای آن توجه کنید می بینید که چقدر هوشمندانه هستند زیرا در بیشتر آنها کاملا عملی که باید انجام شود را می توان دید. دقت کنید که دوتایکی کردن از راست یا چپ در بافتهای توری بسیار اهمیت دارد و چنانچه به جای دوتا یکی از راست، از چپ دوتا یکی کنید قطعا بافت توری شما زیبایی خود را از دست می دهد.
همانطور که در روش بافت میتوانید ببینید برای دوتایکی کردن از راست باید میل سمت راست را به ترتیب وارد حلقه های دوم و اول که روی میل سمت چپ است بکنید و سپس نخ را از پشت بافت گرفته و از داخل هردو حلقه بیرون بکشید. (به جهت فلش در تصویر بسیار دقت کنید) به این ترتیب دو حلقه را تبدیل به یک حلقه خواهید کرد. همانطور که قبلا گفتم با دوتایکی کردن، یک دانه از کل دانه های بافت ما کم می شود که به همین دلیل طراحان در الگو ها در کنار هر دوتا یکی حتما یک ژته قرار می دهند.
نمایی از بافت | طریقه بافت | نام و علامت اختصاری لاتین | نام فارسی | نماد |
decrease 2 knit stitches together (k2tog) |
دوتایکی از راست |
دوتایکی از چپ
دوتایکی از چپ (یا دوتا یکی یکردن برعکس) نیز دارای ۴ نماد است که فقط عکس نمادهای دوتایکی از راست هستند. همانطور که گفتم دوتایکی کردن ها بافت های بسیار مهمی هستند که همواره در بافتهای توری وجود دارند. درتصویری که در قسمت نمای بافت قرار داده ام می توانید به وضوح ببینید که چقدر اجرای درست مراحل بافت مهم است تا یک زنجیره ی کج در کنار سوراخ های بافت شما شکل بگیرد. این زنجیره کج همان دوتایکی کردن های شماست.
برای دوتایکی از چپ کمی مراحل طولانی تر است. و البته چند روش برای این بافت وجود دارد که من یکی از روشها را که در تصویر پایین می بینید توضیح می دهم. (روش psso)
ابتدا باید دانه ی اول را در جهت فلشی که در تصویر شماره ۱ می بینید از روی میل سمت چپ به روی میل سمت راست بیاندازید. سپس دانه بعدی را مثل بافت زیر ببافید. (تصویر ۲) بعد از آن دانه ی اول را که نبافته به میل سمت راست منتقل کرده بودید را روی دانه ی بافته شده دوم بیاندازید.(تصویر ۳)
نمایی از بافت | طریقه بافت | نام و علامت اختصاری لاتین | نام فارسی | نماد |
Slip Slip Knit (psso)(ssk) Slip 1, Knit 1, Pass Slipped Stitch Over (skpo) |
دوتایکی از چپ |
روش دیگری که در تصویر زیر مراحل آن را می بینید و در لینک زیر نیز آموزش ویدیویی آن را قرارداده ام به روش ssk معروف است.
در این روش ابتدا باید در جهت فلشی که در تصویر شماره ۱ میبینید هر دو دانه را به میل سمت راست منتقل کنید (با این کار درواقع جهت قرارگیری دانه ها را عکس کرده اید و البته باید بگم که میتوانید جهت دانه دوم را مانند تصویر دوم عکس نکنید و مستقیما به میل راست منتقل کنید ولی طبق آنچه در فیلم می بینید هر دو دانه بهتر است عکس شوند ) سپس بدون چرخش، دانه ها را مجددا به میل سمت چپ منتقل کنید و سپس هر دو دانه را به یکباره دوتایکی کنید یعنی میل راست را درهر دو دانه وارد کنید و نخ را از پشت کار گرفته و از هر دو دانه بیرون بکشید.(تصویر ۳)
در تصویر ۴ حاصل کار را در وسط دایره می بینید. شما این عمل را در انتهای کار هم می توانید انجام دهید. یعنی هروقت که بخواهید دانه ها را از انهای کار کاهش دهید یا به عبارتی یک دانه در انتهای رج را کور کنید باید از این روش (دوتایکی کردن از چپ) استفاده کنید.
در این پست سعی کردم هرچیزی که درمورد دوتایکی کردن ها مهم است بگویم. انشاالله در پستهای بعدی بقیه علایم را توضیح خواهم داد.
” به پایان آمد این دفتر…”
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
بافت مدل دانه قهوه
آموزش بافت برگ حاشیه
آموزش بافت سارافون دخترانه
آموزش بافت تک برگ
بافت مدل پیچ شکلاتی
بافت چین با دومیل
7 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خیلی روان وکامل توضیح دادین
ممنون
سلام عزیزم خسته نباشید…
من مدل بافت طرح سبد کج(basket weave)رو میخواستم که اصلا داخل سایت های ایرانی پیدا نمیشه و در سایت خارجی هم در ترجمه ی الگو مشکل دارم…میخواستم بدونم امکانش هست شما این طرح رو هم داخل سایت قرار بدهید؟؟؟
با تشکر فراوان
سلام لطفا عکس بافت مورد نظر را به آیدی honarbazaar_admin@ بفرستید ممنون
عزیزم ارسال کردم ولی هنوز دیده نشده…
دیده شد عزیزم و به لیست درخواست ها اضافه شد.
با سلام وخسته نباشید
خیلی خوب توضیح دادید. واقعا متشکرم.
سلام
ممنون عزیزم. نظر لطف شماست