رسم الگوی پایه بالاتنه مولر

آموزش پنجم از سری آموزش های دوره نازکدوزی با متد مولر
سلام مجدد خدمت همه عزیزان هنرمند. همانطور که قول داده بودم بعد از آموزش اندازه گیری اندام و محاسبات مورد نیاز برای رسم بالاتنه، می رسیم به رسم الگوی پایه بالاتنه تا بعد از آن بتوانیم مدل های مختلف را روی الگویمان پیاده کنیم و دوخت و دوز را شروع کنیم. اگر هنوز دو پست قبلی را مطالعه نکرده اید خواهش میکنم از لینک های زیر ابتدا آنها را خوب یاد بگیرید و تمرین کنید و بعد به سراغ آموزش امروز بیایید.
۱) طریقه اندازه گیری در متد مولر
۲) محاسبات اولیه برای رسم بالاتنه مولر
پس از مطالعه دو پست بالا، آموزش مربوط به جدول سایزبندی و تفاوت بین اندازه گیری و فرمول را هم مطالعه بفرمایید که در آن به سوالات شما عزیزان که باید قبل از شروع به رسم الگو مد نظر قرار دهید پاسخ داده ام.
۳) جدول سایزبندی و تفاوت اندازه های شخص با اندازه های بدست آمده از فرمول ها
خب بعد از اینکه محاسبات مورد نظر را انجام دادید و مقادیر مورد نیاز را بدست آوردید می رسیم به رسم الگوی پایه بالاتنه. این آموزش کمی طولانی است چون سعی کردم تصاویر رسم الگو را مرحله به مرحله قرار دهم و تمام نکات را هم ذکر کنم. بخاطر همین از حجم مطلب نترسید. رسم الگوی مولر واقعا سخت نیست ولی همانطور که در آشنایی با متد مولر گفتم همین روابط دقیق باعث شده که تن خور لباس هایی که با این متد دوخته می شوند بسیار عالی از کار در بیاید. مطالب زیر را برای خودتان خلاصه نویسی کنید و شروع به رسم کنید. بعد از دوبار رسم این الگو می بینید که خیلی سریع رسم خواهید کرد.
تصاویر همه در سایز بزرگ هستند و کافی است بر روی آنها کلیک کنید تا بتوانید به وضوح آنها را ببینید.
شروع می کنیم:
ابتدا خطی عمودی در کنار برگه رسم می کنیم (که خط وسط پشت نام دارد) (این خط میتواند همان لبه کاغذتان باشد) و یک نقطه در ابتدای آن را نقطه ۱ می نامیم (سعی کنید نقطه ۱ از لبه بالای کاغذ شما ۷ تا ۱۰ سانت فاصله داشته باشد). سپس از نقطه ۱ به اندازه هایی که در ادامه می گوییم پایین آمده و نقاط ۲، ۳، ۴ و ۵ را علامت می زنیم و از این نقاط خطوطی افقی رسم می کنیم.
خط کف حلقه : ۱ به ۲ ) بلندی کف حلقه (از نقطه ۱ به اندازه بلندی کف حلقه پایین می آییم و نقطه ۲ بدست می آید سپس خطی افقی در این نقطه رسم می کنیم)
خط کمر : ۱ به ۳ ) بالاتنه پشت
خط باسن: ۱ به ۴ ) خط باسن
۱ به ۵ ) قد لباس
۵ به ۶ = 4 به ۷ = 3 به ۸ = 2 سانتی متر (از نقطه ۳ و ۴ و ۵ به اندازه ۲ سانتی متر به سمت چپ خارج شده که به ترتیب نقاط ۸ و ۷ و ۶ بدست می آیند)
نقاط ۶ و ۷ و ۸ را به هم وصل کرده سپس نقطه ۸ را هم به نقطه ۱ وصل می کنیم. محل تقاطع این خط با خط ۲ را نقطه ۹ می نامیم.
فاصله بقیه نقاط را به صورت زیر علامت بزنید :
۹ به ۱۰ ) تیره پشت (از نقطه ۹ به اندازه تیره پشت به سمت چپ میرویم نقطه ۱۰ بدست می آید)
۱۰ به ۱۱ ) دوسوم گشادی کف حلقه (یعنی گشادی کف حلقه را ضربدر ۲ و تقسیم بر ۳ کنید)
۱۱ به ۱۲ ) 5 تا ۶ سانتی متر برای فاصله الگوی بالاتنه جلو و پشت از هم
۱۲ به ۱۳ ) یک سوم گشادی کف حلقه (یعنی گشادی کف حلقه را تقسیم بر ۳ کنید)
۱۳ به ۱۴ ) بزرگی سینه جلو
از نقاط ۱۰ و ۱۱ و ۱۲ و ۱۳ و ۱۴ خطوطی عمودی رسم کنید. خط عمودی که از نقطه ۱۴ رسم می کنیم خط وسط جلو نام دارد.
۱۴ به ۱۵ ) برجستگی سینه (از نقطه ۱۴ به اندازه برجستگی سینه به سمت راست برمیگردیم و خطی عمودی رسم می کنیم)
۱ به ۱۶ ) به اندازه پشت یقه منهای ۰.۵
۱۶ به ۱۷ ) 2 سانتی متر
از نقطه ۱ به ۱۷ را به شکل هلال پشت یقه طراحی میکنیم.
۱۸ به ۱۹ ) 1.۵ سانتی متر
۱۹ به ۲۰ ) 1 سانتی متر
نقطه ۱۷ به ۲۰ را وصل می کنیم. این خط، خط سرشانه پشت می باشد.
۱۰ به ۲۱ ) نصف فاصله ۱۰ به ۱۹
۱۷ به K ) به اندازه ۴ سانتی متر
از نقطه ۲۱ خطی افقی رسم کرده و از نقطه K هم خطی عمودی می کشیم تا یکدیگر را قطع کنند. (خطوط آبی و قرمز در تصویر زیر)
پنس حلقه آستین پشت : از نقطه ۲۱ به اندازه ۰.۷۵ به سمت بالا و ۰.۷۵ به سمت پایین آن علامت می زنیم و آنها را به محل تقاطع خط ۲۱ و K وصل می کنیم (خطوط سبز). به این ترتیب پنس حلقه آستین پشت شکل می گیرد.
۱۰ به ۲۲ ) نصف فاصله ۱۰ به ۲۱
از خطوط پنس حلقه آستین، ۱ سانت خارج می شویم (نقطه چین قرمز)، از نقطه ۲۲ هم ۱.۳ تا ۱.۵ سانت خارج می شویم (خط چین آبی)
از نقطه ۲۰ به ۱۱ را به شکل حلقه آستینی که در شکل زیر می بینید باید رسم کنید.
دقت کنید که از نقطه ۲۰ تا نقطه چین های پنس حلقه را باید با خطی صاف پایین بیایید سپس با هلال اندکی به نقطه چین ۲۲ وصل کرده و سپس با یک هلال دایره شکل به نقطه ۱۱ وصل کنید. هلال ما در نقطه ۱۱ باید کمی بر خط افقی مماس شود.
در این مرحله که سرشانه و حلقه آستین پشت رسم شد، بهتر است قبل از ادامه مراحل، طول سرشانه را کنترل و اصلاح کنید. برای این منظور به آموزش کنترل الگوی مولر مراجعه کنید.
۱۳ به ۲۳ ) برابر اندازه ۱۰ به ۲۲ است.
۱۳ به ۲۴ ) برابر اندازه ۱۰ به ۱۹ منهای ۲ سانتی متر است.
حالا به مرکز نقطه ۱۳ و به شعاع ۱۳ به ۲۴ یک دایره می زنیم (نقطه چین نارنجی) یا به عبارت دیگر از نقطه ۲۴ یک خط با خمیدگی کم به سمت راست رسم می کنیم.
۲۴ به ۲۵ ) اندازه دور سینه تقسیم بر ۲۰
حالا نقطه ۲۵ را به نقطه ۲۳ وصل می کنیم.
از نقطه ۲۵ به ۲۳ و سپس به ۱۲ به شکل زیر وصل می کنیم. هلال ما در نقطه ۱۲ باید کمی به خط افقی مماس شود.
نقطه ۲۶ را مطابق تصویر زیر روی خط کمر مشخص کنید.
۲۶ به ۲۷ ) بالاتنه جلو (از نقطه ۲۶ به اندازه بالاتنه جلو بالا رفته و نقطه ۲۷ بنامید سپس از نقطه ۲۷ خطی افقی عمود بر خط وسط جلو رسم می کنیم).
۲۷ به ۲۸ ) بلندی سینه (از نقطه ۲۷ به اندازه بلندی سینه پایین می آییم، نقطه ۲۸ سر سینه نامیده می شود)
توجه: در اندام های مختلف، نقطه ۲۸ ممکن است پایینتر، بالاتر یا روی نقطه ۱۵ قرار گیرد.
از نقطه ۲۷ دایره ای به مرکز ۲۸ و شعاع ۲۸ به ۲۷ به سمت راست رسم می کنیم (یا به عبارتی ساده تر، از نقطه ۲۷ خطی با خمیدگی کم به سمت راست رسم می کنیم)
۲۵ به ۲۹ ) برابر فاصله ۱۷ به ۲۰ منهای ۱ سانتی متر ( از نقطه ۲۵ به اندازه سرشانه پشت منهای ۱ سانت طوری اندازه می زنیم که ۲۹ روی نقطه چین خمیده قرار گیرد).
نقطه ۳۰ را مطابق تصویر زیر درنظر بگیرید سپس :
۳۰ به ۳۱ ) برابر فاصله ۱ به ۱۶
۳۰ به ۳۲ ) پشت یقه + ۱.۵
حالا از ۳۱ به ۳۲ را مطابق شکل زیر به صورت گودی یقه جلو رسم می کنیم. دقت کنید خط یقه در نقطه ۳۲ باید به صورت عمود به خط وسط جلو باشد.
۲۹ به ۳۳ ) برابر فاصله ۲۷ به ۳۱ (از نقطه ۲۹ به اندازه فاصله ۲۷ به ۳۱ جلو می آییم و ۳۳ می نامیم).
نقطه ۳۳ را به ۲۸ وصل می کنیم. به فضای ایجاد شده بین نقاط ۳۳ به ۲۸ به ۲۷ را پنس سرشانه می نامند.
۲۸ به ۳۴ ) برابر اندازه ۲۸ به ۳۳ (طول ۲۸ به ۳۳ را اندازه گرفته سپس از نقطه ۲۸ به همین اندازه بالا رفته و نقطه ۳۴ می نامیم) سپس ۳۴ را به ۳۱ وصل می کنیم.
مجموع خطوط (۲۵ به ۳۳) + (۳۴ به ۳۱) را سرشانه جلو می نامیم.
نقطه ۳۵ و ۳۷ را مطابق تصویر زیر روی خط کمر در نظر بگیرید.
۳۵ به ۳۶ ) اندازه دور کمر تقسیم بر ۴ منهای ۱
فاصله ۳۶ تا ۳۷ را اضافات کمر می نامیم که قطر پنس زیر سینه را تشکیل می دهد.
به اندازه نصف ۳۶ تا ۳۷ را در هرطرف نقطه ۲۶ علامت می زنیم و سپس با خطوطی با خمیدگی به سمت بیرون به سر سینه یعنی نقطه ۲۸ وصل می کنیم. (خطوط قرمز)
نقطه ۳۸ را به گونه ای باید پیدا کنید که فاصله ۳۶ تا M به علاوه N تا ۳۸ برابر (نصف دور کمر + ۱.۵ تا ۲ سانت) شود.
توجه: چون خیلی درباره پیدا کردن نقطه ۳۸ سوال شد به یه بیان دیگه هم میگمش: ابتدا مقدار “نصف دور کمر + ۱.۵ تا ۲ سانت” را بدست بیارید، سپس اندازه ۳۶ تا M را از این مقدار کم کنید، مقدار باقیمانده می شود میزان N تا ۳۸. پس به این میزان از N جلو بیایید تا نقطه ۳۸ بدست آید.
فاصله ۸ تا ۳۸ را اضافات کمر پشت می نامیم و باید به صورت ساسون در پشت و پهلوها گرفته شود.
۸ به F ) برای پیدا کردن محل نقطه F به اندازه (تیره پشت بدون آزادی تقسیم بر ۳ + ۱.۵ سانت) از نقطه ۸ روی خط کمر جلو می آییم. نقطه F را به بالا و پایین خطی عمود رسم می کنیم.
از نقطه M و N به اندازه ۱ سانتی متر بالا رفته و سپس به اندازه ۱ تا ۱.۵ سانت داخل می شویم و به صورت هلال به داخل به نقاط ۱۱ و ۱۲ وصل می کنیم (خطوط بنفش).
اندازه فاصله ۸ تا ۳۸ را منهای ۲ الی ۳ سانت می کنیم (دو برابر مقداری که در مرحله قبل داخل شدیم) و مقدار باقیمانده را به عنوان ساسون به دوطرف نقاط F و E اعمال می کنیم.
(مثلا اگر فاصله ۸ تا ۳۸ برابر ۷ سانت شده است، پهلوها را در نقاط M و N هر کدام به اندازه ۱.۵ سانت داخل می شویم که مجموع ۳ سانت از ۷ سانت کم می شود و ۴ سانت می ماند سپس از این ۴ یک ساسون ۲.۵ سانت در نقطه F و یک ساسون ۱.۵ سانت در نقطه E می کشیم).
دقت کنید عرض ساسون در نقطه F از ساسون در نقطه E بزرگتر است.
سپس از نقطه F ، به اندازه ۱۵ سانت به بالا و پایین (۱۵ سانت بالا و ۱۵ سانت پایین) و از نقطه E به اندازه ۱۳ سانت به بالا و پایین ساسون ها را رسم می کنیم.
هلال ساسون ها در بالای خط کمر باید به سمت بیرون بوده و در زیر خط کمر، هلال آنها باید به سمت داخل باشد تا روی باسن تنگ نشود.
نقطه ۳۹ و ۴۱ را مطابق تصویر زیر روی خط باسن در نظر بگیرید.
۳۹ به ۴۰ ) اندازه دور کمر تقسیم بر ۴ + ۱
نقطه ۴۲ را به گونه ای باید پیدا کنید که از نقطه ۴۰ تا P به علاوه R تا ۴۲ برابر (نصف اندازه دور باسن + ۱ تا ۲ سانت) شود. نقطه ۴۲ معمولا خارج از الگو می افتد که فاصله آن تا نقطه ۷ میزان تنگی الگو روی باسن را نشان می دهد.
۷ به ۴۲ ) فاصله این دو نقطه را اندازه گرفته و به اندازه نصف آن را از نقاط P و R خارج می شویم و مانند تصویر زیر، با خطی با خمیدگی رو به بیرون به فرورفتگی کمر در نقاط M و N وصل می کنیم.
فاصله ۴۰ تا ۴۱ را اضافات باسن می نامیم که قطر پنس زیر سینه روی خط باسن را تشکیل می دهد.
به اندازه نصف ۴۰ تا ۴۱ را در هرطرف نقطه ۴۳ علامت می زنیم و سپس از این نقاط حدود ۴ تا ۵ سانت با خط کاملا عمود بالا می رویم و سپس به خطوط ساسون دوطرف نقطه ۲۶ وصل می کنیم. (خطوط قرمز)
در بسیاری از موارد نقطه ۴۰ روی نقطه ۴۱ یا سمت چپ آن می افتد. در هردو صورت فاصله ۴۰ تا ۴۱ را صفر درنظر می گیریم و دنباله ساسون زیر سینه را به ۳ تا ۴ سانت بالاتر از نقطه ۴۳ وصل می کنیم.
در انتها نیز تمام خطوط را از خط باسن تا قد لباس به صورت مستقیم امتداد می دهیم.
تصحیح خطوط سرشانه : مطابق تصویر زیر باید خط سرشانه پشت را ۱ سانتی متر بالا برده (خط قرمز) و حلقه آستین و گودی گردن را به همان شکل امتداد دهیم تا سرشانه جدید را قطع کنند.
همچنین دو قسمت سرشانه جلو را هم باید ۱ سانتی متر پایین بیاوریم . خطوطی که باید اصلاح شوند در تصویر زیر با فلش مشخص شده اند.
نقاط موازنه حلقه آستین : نقاط موازنه نقاطی هستند که در هنگام نصب آستین به بالاتنه باید روی هم قرار گیرند. یعنی نقطه موازنه آستین روی نقطه موازنه حلقه آستین ثابت شود.
ما نقطه موازنه حلقه جلو را X نامیده ایم که از نقطه ۱۳ به اندازه گشادی کف حلقه تقسیم بر ۴ بالا می آییم تا نقطه ۴۴ بدست آید سپس در راستای ۴۴ روی حلقه را به عنوان X علامت می زنیم.
نقطه موازنه حلقه پشت را Y نامیده ایم که در راستای نقطه ۲۲ روی حلقه پشت علامت زده می شود.
نقاط X و Y را در شکل زیر می توانید ببینید.
به این ترتیب الگوی پایه بالاتنه شما آماده می شود. خیلی راحت بود مگه نه؟ 🙂
نه جدا بعد از چندبار رسم انقدر آسون میشه براتون که ظرف سه سوت می کشیدش. خودتون امتحان کنید وقتی نتیجه دوخت رو ببینید که چقدر خوب درمیاد حتما زحمت کشیدن الگو رو به جون می خرید. خلاصه تمرین کنید. موفق باشید.
اگر این آموزش براتون مفید بود برای سلامتی آقا امام زمان عج ۳ صلوات هدیه کنید.
پس از اینکه الگوی پایه را رسم کردید وقت آن رسیده که یک کنترل سریع روی الگو انجام دهید. پس در آموزش بعدی، به کنترل الگوی مولر می پردازیم. تاکید میکنم این الگو هنوز آماده برش پارچه نیست.
من سعی کردم تمام نکات ریز و درشت را در رسم الگوی پایه مولر با تصاویر گویا توضیح دهم ولی اگر همچنان در رسم الگوی پایه مشکل دارید، می توانید از فیلم های آموزشی ما در بخش “حرفه ای شو” استفاده کنید.
دوستای خوبم خوشحال میشم در پیج های اینستاگرام هنربازار با آیدی honarbazaar@ و پیج آموزش خیاطی خودم با آیدی reihan_sewing@ همراه من باشید تا هم از آموزشهای جدید مطلع شوید و هم کلی چیز جدید از هم یاد بگیریم.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
دوختتشک نوزاد برگی شکل
دوخت دامن شلواری لنگی
فیلم دوخت دامن شلواری
آموزش دوخت دامن شلواری
دوخت توربان
الگوی آستین کودک در متد مولر
574 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.


























سلام استاد عزیز
تو رسم الگوی بالاتنه به یه مشکل برخوردم،نقطه ۴۲ من فقط نیم سانت خارج از نقطه ۷ میفته،درسته بنظرتون یا باید بیشتر باشه؟؟میتونم همین نیم سانت رو نصف کنم
اینم بگم که نقطه ۴۰خارج از کادر نیست
میشه بگید اشتباه کارم کجاست؟؟
و یه سوال درباره استین،نقاط ۲به ۸ میشه نصف بازو + ۴،شما گفتید اگه کمتر بود تصحیح کنید،الان که زیاد اومده من باید چیکار کنم؟؟
ممنون میشم جوابمو بدید،الگوم فقط گیر همین مشکله
و تشکر زیاد از سایت عالیتون
سلام عزیزم. الزاما این شرایط نشون نمیده که اشتباهی کرده باشید! حتما باسنتون کوچکه و اختلافش با دور کمر و سینتون کمه. بله میتونید همون نیم سانتو نصف کنید.
ببینید گفتم حداقل دو سانت باید باشه چون کمتر باشه آستینتون تنگ میشه. بیشتر بودنش به خودتون بستگی داره. می تونید کمش کنید تا همون ۲ سانت یا هر اندازه ای که به نظرتون دوست دارید آستینتون گشاد باشه.
سلام ببخشید من دوره مولر رو رفتم الگوی بالاتنه ای که به ما یاد دادند از نقطه ۱ هم نیم سانت داخل شدیم بعد نقاط ۳ و ۴ رو دو سانت و این نقاط رو بهم وصل کردیم مگه مولر هم انواع مختلف داره؟
نه عزیزم مولر یک مدله ولی بعضی تغییرات رو برخی اساتید روی الگو میدن که مثلا بهتر بشه. برخی از این تغییرات مفید هست و برخی دیگه نه
سلام
توروخدا زودتر مبحث وصل آستین به بالاتنه و ایرادات اندامی رو توسایت بزارید.کاش بجای آموزشهای متفرقه مثل اسب نمدی و ازین قبیل برا آموزشهای اصلی وقت بزارین.من الان یه ماهه هر روز چک میکنم سایت رو بعدش با کلی ناامیدی میبندم نت رو.من مانتو دوختم منتهی تو وصل آستین نقاط موازنه آستین و حلقه بالاتنه ام درست رو هم نمیفتادن.ازینورم باتوجه به اینکه ایراد اندامی پهلو و شکم دارم ، مانتوم کاملا اندامی شده بود اما پهلوهام قشنگ مشخص میشدن.بیشتر از یه ماهه چشم انتظار ایرادات اندامی ام.
سایتتون محشره حیف که خیلی دیر میزارین آموزشهارو.البته شمارو هم میشه درک کرد.
سلام عزیزم. بخش خیاطی آموزشش رو من مینویسم و بخش های دیگه رو همکارانم زحمتش رو میکشن برای همین مثلا در آموزش نمددوزی معمولا من فقط نظارت میکنم. از طرف دیگه تمام آموزش هایی که منتشر میشه درخواست یکی از کاربران بوده و مخاطبان سایت ما فقط پیگیر آموزش خیاطی نیستن. درک میکنم که انتظار سخته واقعا متاسفم ولی واقعا در اولین فرصت آموزش هارو ادامه میدم. در هفته آینده ان شاالله قسمت بعدی رو میذارم.
سلام خسته نباشین
میشه ی کانال یا گروه تلگرامی درست کنین
ک ما سوالاتمونو راحت تر ازتون بپرسیم؟?
من الگو رو کشیدم ولی ی سری نقاط طبق الگوی شما اونجا ک باید نمی افتن ?کلی ناامید شدم????
سلام عزیزم
ما کانال داریم ولی گروه رو فعلا نمیتونم مدیریت کنم بخاطر کمبود وقت
اگر مطابق دستورات پیش برید همه نقاط سرجاشون میفته. بازم اگر مشکلی بود بپرسید من جواب میدم بهتون. ولی دقت دقت دقت
سلام
ببخشید بلندی سینه من تقریبا نیم سانت بالاتر از نقطه ۱۵ میفته.در حالیکه تو آموزش شما یکم پایینتر از نقطه ۱۵ افتاده.این اشکالی داره؟
سینه های من نرمال هستن سایز سوتینم ۷۰ هست.اومد افتاد یکم بالاتر از نقطه ۱۵.
سینه های خواهرم خیلی کوچیک هستن.یه بارم الگوی اون رو میکشیدم.تو الگوی اون تقریبا یکی دو سانت بالاتر از نقطه ۱۵ اومد افتاد شایدم بیشتر دقیق یادم نیست.
میخواستم ببینم حتما باید پایین تر از نقطه ۱۵ بیفته؟غیر ازین باشه ایراد اندامی محسوب میشه یا یه جای رسم الگوم ایراد داره؟
نه عزیزم ایرادی نیست. نقطه سر سینه میتونه بالاتر،پایینتر یا روی خط بیفته و این بستگی به بلندی بالاتنه و بلندی سینه فرد داره.