آموزش برش و دوخت ۴ (مرحله دوخت)
آموزش هفدهم از سری آموزش های دوره نازکدوزی با متد مولر
سلام دوستای گلم، خوبید خوشید؟
می دونم که خیلی وقته منتظر مرحله بعدی آموزش صفر تا صد دوخت مانتو بودید و امیدوارم بنده رو بخاطر فاصله بین آموزش ها ببخشید.
در آموزش قبلی تمام نکات مورد نیاز برای برش را خدمتتون گفتم، امروز می خواهم نکات دوخت قطعات مانتو رو براتون توضیح بدهم و در گام بعدی ان شاالله نکات دوخت سجاف را خواهم گفت.
پس بی معطلی برویم سراغ دوخت و دوز.
همه تصاویر بزرگ هستند و کافی است روی آنها کلیک کنید تا اندازه واقعی آنها را ببینید.
اگر از مرحله الگوسازی خاطرتون باشه، الگوی ما از ۴ قطعه تشکیل شده بود که در مرحله برش این چهار قطعه را روی پارچه گذاشته و بریدیم (تصاویر زیر از دو مرحله قبلی است). در این مرحله میخواهیم این ۴ قطعه را به هم بدوزیم.
دوخت برش پشت :
ابتدا قطعات پشت مانتو را می دوزیم.
قطعه وسط را که روی دولای بسته بود از وسط باز کرده و روی میز پهن میکنیم به طوری که روی پارچه به سمت خودتان باشد.
قطعه های پهلو را روی آن پهن کرده به طوری که روی پارچه ها به سمت هم بوده و نقاطی که چرت داده بودیم دقیقا روی هم منطبق باشند. در تصویر سمت چپ، فلش پایین قسمت چرت خورده را نشان میدهد که من روی هم گذاشته و سوزن زده ام.
در دوخت برش سرشانه دقت کنید که سر تیز قطعه رویی، مانند تصویر سمت راست باید ۱ سانت بالاتر قرار گیرد تا پس از دوخت (بخاطر دارید که برای برش ها ۱ سانت زاپاس گذاشته بودیم)، خط دوخت ما دقیقا از محل تلاقی دو قطعه بگذرد و وقتی دو قطعه را از هم باز میکنیم، سرشانه ها در امتداد هم قرار گیرند.
به همین ترتیب هر سه قطعه پشت را به هم سوزن میزنیم.
دوخت برش جلو :
برای دوخت قطعات جلو، ابتدا قطعه وسط جلو را روی میز پهن کرده، روی پارچه به سمت خودتان باشد.
قطعه پهلو را روی آن پهن می کنیم به طوری که روی پارچه ها به سمت هم باشد و چرت نوک سینه (نقطه ۲۸ که در تصویر چپ با نوک قیچی نشان داده ام) دقیقا روی هم منطبق شود.
سپس مانند شکل سمت راست، چرت های دیگر را نیز بر هم منطبق میکینم و از سینه به پایین را کامل سوزن میزنیم (فاصله بین دو فلش را منطبق کرده و سوزن زده ایم).
حالا باید از سر سینه به سمت بالا را روی هم منطبق کنیم، ابتدا سرشانه ها را روی هم گذاشته و یک سوزن می زنیم (شکل چپ) و سپس فاصله بین آنها را کامل سوزن می زنیم تا زیر چرخ جابجا نشود.
چرخ کاری برش ها :
یکی از قسمت های هیجان انگیز خیاطی به این سبک اینه که دیگه خبری از کوک زدن، کوک شل یا هر چیز وقت گیری نیست.
بعد از اینکه برش هارو سوزن کاری کردیم، همینجوری می رویم سراغ چرخ خیاطی.
یادتونه گفتم زاپاس برش ها را ۱ سانت بگذارید؟ دلیلش را اینجا متوجه می شوید.
الان کافی است پایه چرخ را لب به لب پارچه تنظیم کنید و بدوزید (شکل سمت چپ). چون عرض پایه چرخ های خانگی ۱ سانت است. (اگر از چرخ های صنعتی استفاده میکنید عرض پایه چرختان ۰.۷۵ است و باید زاپاس هایتان را ۰.۷۵ برش بزنید).
در ضمن می توانید هنگام دوخت از روی سوزن ها رد بشوید که فقط باعث کج شدن نوک سوزن چرختان می شود. بهتر است به هر سوزنی که رسیدید آن را بردارید و به دوخت ادامه دهید.
اتو کاری برش ها :
اینو بی تعارف بگم، اگر می خواهید دوختتون عالی از کار در بیاد و وقتی می بینیدش حظ کنید باید برای اتوکاریش وقت بگذارید.
برای اتوکاری حتما حتما موارد زیر را رعایت کنید :
۱) هر دوختی را اول باید به صورت بسته اتو کنید یعنی درواقع باید روی خط دوختتان را اتو کنید (شکل وسط).
۲) سپس قطعات را از هم باز می کنید، زاپاس را به سمت وسط لباس (وسط جلو و وسط پشت) خوابانده و از روی کار اتو کنید (شکل راست).
۳) در دوخت برشی که از سر سینه میگذرد حتما حتما باید از بالا تا سر سینه را اتو کنید سپس از پایین تا سر سینه را اتو کنید و از گذاشتن اتو روی سر سینه خودداری کنید زیرا باعث کیس خوردن پارچه زیر اتو می شود.
۴) سر سینه را می توانید روی لبه میز اتو گذاشته و به آرامی با نوک اتو روی آن را اتو بکشید به طوری که فقط روی درز اتو شود و اتو روی اطراف آن قرار نگیرد.
۵) هرگز اتو را روی پارچه نکشید، بلکه فقط اتو را گذاشته و بلند کنید.
۶) و نکته کلیدی اتوکاری حرفه ای، استفاده از اتوی سرد است. بلافاصله پس از بلند کردن اتوی بخار، باید جای آن را با اتوی سرد خنک کنید.
اتوی سرد را می توانید از خرازی ها تهیه کنید. سعی میکنم در آموزش بعدی استفاده از اتوی سرد را هم بهتر نشان دهم. بجای اتوی سرد می توانید از یک قطعه سنگ مرمر هم استفاده کنید.
دوخت سرشانه ها :
یکی از سوالاتی که این چندوقت خیلی پرسیده شد این بود که چرا سرشانه پشت ۱ سانت بزرگتر از سرشانه جلو است و هنگام دوخت باید با این یک سانت چه کار کنیم؟
جواب سوال اول را بعد از جواب سوال دوم می دهم.
برای دوخت سرشانه ابتدا وسط دو سرشانه را پیدا کرده و روی هم میگذاریم و سوزن میزنیم.
در مانتوی ما وسط دو سرشانه، خط برش داریم پس مانند تصویر زیر، دو برش را روی هم میگذاریم و سوزن میزنیم.
به تصویر زیر دقت کنید، دو برش در یک سانت پایین تر از لبه پارچه از روی هم عبور کرده اند، تا به این ترتیب پس از دوخت کاملا در یک راستا قرار گیرند.
وقتی وسط سرشانه ها را به هم سوزن زدیم سپس دو سر سرشانه را روی هم گذاشته و سوزن می زنیم (شکل چپ).
حالا دو سر سرشانه را مانند تصویر وسط گرفته و میکشیم. به این ترتیب دو سرشانه کاملا روی هم قرار میگیرند.
در همین حالا چند سوزن دیگر می زنیم تا سرشانه ها روی هم ثابت شوند.
خب حالا دلیل اینکه سرشانه پشت بزرگتر است را شاید حدس زده باشید. همانطور که می بینید به این ترتیب سرشانه پشت کمی خرد می رود و فضایی برای برجستگی پشت شانه ایجاد می شود.
در نهایت سرشانه ها را می دوزیم و اتو می کنیم. هنگام اتو زاپاس سرشانه را به سمت پشت بخوابانید. تمام نکاتی که برای اتوکاری گفتم را رعایت کنید.
پشت و روی سرشانه را می توانید در تصویر زیر ببینید. می بینید برش ها چقدر قشنگ در یک امتداد قرار گرفته اند؟
دوخت پهلوها :
حالا پهلو ها را از محل چرت ها روی هم منطبق کنید و سپس کامل سوزن بزنید.
سپس با توجه به اینکه چه مقدار برای پهلو زاپاس گذاشته اید بدوزید. (شکل سمت چپ)
برای اتوی پهلو، باید زاپاس را از وسط باز کنید (شکل سمت راست).
و غیر از مواردی که قبلا ذکر کردم باید برای اتوی پهلو، از بالا تا خط کمر و سپس از پایین تا خط کمر را اتو کنید.
خب به این ترتیب تمام قطعات را به هم دوختیم و اگر دوست داشتید می تونید تن بزنید ببینید چی از آب درومد!
در مرحله بعد باید سجاف ها را بدوزیم و پس از آن هم آستین.
منتظر آموزش های بعدی ما باشید.
صلوات برای سلامتی آقامون لطفا فراموش نشود
یا حق
برای مشاهده آموزش های بعدی و قبلی از دکمه های زیر استفاده کنید.
اگر می خواهید تسلط بیشتری بر روی آموزش های خیاطی دوره نازکدوزمون پیدا کنید، می توانید از فیلم های آموزشی ما در بخش “حرفه ای شو” استفاده کنید. برای ورود به این بخش روی دکمه زیر کلیک کنید.
دوستای خوبم خوشحال میشم در پیج های اینستاگرام هنربازار با آیدی honarbazaar@ و پیج آموزش خیاطی خودم با آیدی reihan_sewing@ همراه من باشید تا هم از آموزشهای جدید مطلع شوید و هم کلی چیز جدید از هم یاد بگیریم (فیلم های داخل پیج می تونه مکمل آموزشهای سایت باشه).
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
الگوی آستین کودک در متد مولر
الگوی کودک در متد مولر
اندازه گیری اندام کودک در متد مولر
دامن پایه به روش مولر
یقه دیپلمات به روش مولر و متریک
رفع نواقص اندامی ۲ (شکم بزرگ)
82 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام وقتتون بخیر میخواستم اول ازتون تشکر کنم بخاطر آموزشهای عالیتون خدا خیرتون بده دوم اینکه یه سؤالی داشتم در مورد کنترل باسن خطوطی رو که روی الگو اندازه گرفتم شد ۴۸ سانت و نصف دور باسن من بعلاوه ۲ سانت شد ۴۹.۵ سانت . حالا من اومدم یه کاری کردم نقطه ۴۳ که اطرافش دوتا نقطه شد اینا رو برداشتم یعنی ساسون در نقطه ۴۳ صفر شد که در اینصورت ۱ سانت در اینجا ب خط باسن اضافه شد و اندازه خطوط باسن روی الگو شد ۴۹ سانت که نزدیک اندازه دور باسن خودمه این کاری که کردم آیا درسته؟
و یه سؤال دیگه هم داشتم شما گفته بودید فاصله ۴۰ تا ۴۱ رو نصف میکتیم و بعد در هر طرف نقطه ۴۳ علامت میزنیم این نقاطی که اطراف ۴۳ هستن رو باید بصورت عمود تا انتهای لباس رسم کنیم؟
سلام عزیزم
یعنی برای شما روی خط باسن ساسون جلو ادامه داشته؟ اینو میپرسم چون برای ۹۹ درصد افراد این اتفاق نمیفته و ممکنه اشتباه در رسمتون بوده باشه. همینطور اگه درست رسم کرده باشید هم دور باسن الگو کوچکتر از باسنتون نمیشه و اکثرا دور باسن و کمر نیاز به کنترل ندارن مگر اینکه بخواهید لباستون از حالت عادی گشادتر باشه.
دقت داشته باشید گفتم اگر نقطه ۴۰ قبل از ۴۱ بیفته این کار را باید بکنید. ولی اگر برای الگوی شما اینطور بود بله تا پایین باید ادامه بدید
بله نقطه ۴۰ سمت راست ۴۱ افتاده به اندازه ۱ سانت و یه سؤال دیگه بلندی کف حلقه برای من ۱۶ در میاد همش دور بازوم هم ۲۸ سانته اما شما گفتید که بلندی کف حلقه ۱۶ خیلی کمه در ضمن قدم ۱۴۸ سانته یک دنیا ممنون بابت پاسخگوییتون.
عزیزم چون قدتون زیر ۱۶۰ هست باید بلندی کف حلقه را از رابطه دومی که توی آموزش محاسبات گفتم بدست بیارید. در نهایت هم عددی که بدست آوردید را با اندازه ای که روی بدنتون میگیرید مقایسه کنید تا ببینید مقدار بدست اومده مناسبه یا نه
در ضمن من نمیدونم چجوری ۱۶ بدست آوردید چون حتی از رابطه (یک هشتم تمام قد بعلاوه ۱ تا ۱.۵) هم مقدار ۲۰ درمیاد!!!!!!!!!!
سلام و وقت بخیر
عزیزم با توجه به اینکه یقه های مسطح رو آموزش دادید ممنون میشم راهنماییم کنید که چطور میشه در بعضی مدل های جلو بسته پایین یقه حدود ۱۰ سانت دکمه خور ایجاد کرد بدون اینکه بعد از قسمت دکمه خور روی لباس کیس نیفته و ایینکه میشه یه توضیح کوچیک هم در مورد رگه دوزی سرشانه بدید که با چه فواصلی دوخته میشه؟ اگه مایل باشید عکس لباس مورد نظرمو براتون ارسال میکنم .
بله لطفا از طریق تلگرام عکس بفرستید چون مشکلتون رو متوجه نشدم
سلام مدیر جان.من تازه باسی شما آشنا شدم آگه بخوام خیاطی به روش مولر رو دنبال کنم از کدوم پست شروع کنم؟
سلام عزیزم
به جمع ما خوش اومدید
از قسمت منو وارد بخش خیاطی بشید و از پایین صفحه برید به صفحه اول و آموزش اول و از همونجا به ترتیب آموزش هارو دنبال کنید
سلام خسته نباشید. تشکر بابت توضیحات کامل و عالیتون. انشالله که عاقبت به خیر بشید.
یه سوال داشتم تو الگوی من نقطه ۲۸ که سرسینه هستش بالای نقطه ۱۵ شده توی کنترل خط سینه به مشکل برخوردم. توی کنترل ۵ سانت کم دارم.
سوال بعدی اینکه چطور می تونم پایینه مانتو رو فون کنم؟ از پهلو باید فون کنم یا اینکه از ساسون زیر سینه برش بزنم و فون کنم؟
ممنونم
توی تلگرام پاسخ دادم
سلام
ممنون بابت آموزش های کامل تون
می خواستم خواهش کنم آموزش ایراد های اندامی هم بگذارید
خیلی وقته که منتظر آموزش ایراد اندامی ها هستم
اگر زود تر آموزش بدید ممنون می شم
سلام عزیزم
باید کمی صبر کنید آموزش مانتومون تموم بشه