برش عصایی یا فینانگو
آموزش یازدهم از سری آموزش های دوره نازکدوزی با متد مولر
سلام خدمت دوستای گلم. بخاطر کامنت های قشنگتون خیلی خیلی ممنونم. بی نهایت از خوندنشون خوشحال می شم. نه بخاطر خودم، بخاطر اینکه متوجه می شم آموزش ها براتون مفید بوده و توانستید به کمک آنها خیاطی را شروع کنید. لطفا هنربازار رو به دوستانتون هم معرفی کنید شاید افراد بیشتری بتوانند جواب سوالاتشون رو اینجا پیدا کنند.
اگر خاطرتون باشه در آموزش قبلی باهم یاد گرفتیم که چطور پنس سرشانه رو سر به نیست کنیم و بفرستیمش توی پهلو و بجای اون پنس بزرگ سرشانه، یک پنس کوچک توی پهلو بگیریم. راستی اونجا یادم رفت بگم، اسم دیگه پنس پهلو، پنس کنفورماسیون هست. اینم تو ذهنتون داشته باشید که اگر جایی این اسم رو شنیدید فکر نکنید بقیه بلد هستن و شما بلد نیستید 🙂
پنس پهلو یا کونفورماسیونی که یاد گرفتیم بیشتر در لباس هایی استفاده میشه که می خواهیم بالاتنه لباسمون خیلی برش نخوره. مثلا داریم از این پارچه های کارشده پر از گل و بلبل استفاده میکنیم، می خواهیم قشنگی گلهاش بهم نریزه، پس هرچی برش کمتر باشه روی پارچه، طرح پارچه قشنگ تر دیده می شه.
حالا برعکسش، اگر داریم برای بالاتنه از پارچه ساده استفاده می کنیم، دوست داریم با یک سری برش، لباسمون رو قشنگتر جلوه بدیم. چون برش ها روی پارچه های ساده خودشون رو بهتر نشون میدن.
یکی از برش های معمول و زیبای خیاطی، برش عصایی یا فینانگو هست. مثلا کت زیر را ببینید که این برش روی پارچه لی ساده چطور خودنمایی می کند!
امروز می خواهیم با هم یاد بگیریم که چطور پنس سرشانه رو به برش عصایی تبدیل کنیم. به نظر من یکی از هیجان انگیزترین کارهای خیاطی همین طراحی برش ها و انتقال پنس ها به برش هاست.
در ضمن برش عصایی رو ما روی پشت لباس هم می توانیم طراحی کنیم. مثلا به مانتوی زیر توجه کنید. روی پشت مانتو به جای اینکه فقط یک ساسون ساده گرفته بشه، ساسون رو به صورت برش عصایی طراحی کرده تا پشت مانتو هم از سادگی بیرون بیاید.
خب برویم سراغ طریقه رسم برش عصایی یا فینانگو.
برش عصایی جلو :
۱) رسم برش عصایی در جلو هم مانند پنس پهلو، به سایز سینه بستگی دارد.
سینه متوسط : وسط حلقه آستین جلو را بدست آورده (وسط خط ۱۲ به ۲۵) و مانند تصویر زیر با یک هلال ملایم به نقطه ۲۸ وصل کنید. (هلال آبی رنگ)
سینه کوچک : از نقطه وسط حلقه آستین، ۱.۵ الی ۲ سانت پایین آمده به نقطه ۲۸ هلال رسم می کنیم. (هلال قرمز رنگ)
سینه بزرگ : از نقطه وسط حلقه آستین، ۱.۵ الی ۲ سانت بالا رفته به نقطه ۲۸ هلال رسم می کنیم. (هلال سبز رنگ)
برش عصایی پشت :
برش عصایی پشت، بهترین ترفند برای حذف پنس حلقه آستین است. خیلی راحت مثل تصویر زیر، دوسر پنس را با یک هلال ملایم به نوک ساسون پشت وصل می کنیم.
۲) حالا برای انتقال پنس سرشانه به برش عصایی، کافیه خطوط آبی در شکل زیر سمت چپ را برش بزنید به طوری که یک اتصال کم در نقطه ۲۸ باقی بماند سپس قطعه برش خورده را چرخانده و نقطه ۳۳ را روی نقطه ۳۴ قرار می دهیم (مانند شکل سمت راست)
۳) تمام شد. دیگه مرحله ۳ نداره که 🙂
به این ترتیب روی الگوی جلو و پشت دو برش ایجاد کردیم و حالا الگوی ما مطابق شکل زیر از چهار بخش تشکیل شده است.
دور تا دور الگویتان را مطابق شکل زیر برش بزنید، دقت کنید در نقطه ۲۸ اگر الگو کمی حالت تیزی پیدا کرده، در هنگام برش الگو تیزی را گرد کنید (در برش پشت هم همینطور).
حالا دیگه می تونید این چهار قطعه را روی پارچه قرار بدهید و برش بزنید.
ان شاالله ریزه کاری های برش و دوخت را هم در یک پست آموزش خواهم داد ولی به خاطر داشته باشید مخصوصا در برش عصایی از واجب هم واجبتره که یک سری نقاط را هنگام برش روی پارچه علامت بگذارید تا هنگام اتصال قطعات به هم دچار مشکل نشوید.
مثلا نقطه ۲۸ و خط کمر که در تمام الگوها باید با گچ یا چرت زدن علامت زده شود، در برش عصایی اهمیت بیشتری پیدا میکنه. چون وقتی شما می خواهید هلال عصایی را در الگوی A و B به هم بدوزید، هرچقدر نقاط بیشتری رو علامت زده باشید این کار برایتان راحتتر خواهد بود. در هلال عصایی پشت هم می توانید خط کف حلقه یا نوک ساسون پشت را علامت بزنید.
خلاصه از من گفتن. اگر می خواهید دوختتون تمیز باشه و دردسر کمتری در دوخت بکشید، از این علامت گذاری ها غافل نشوید. من معمولا وقتی الگو را روی پارچه سوزن میزنم و دورش را برش می زنم، قبل برداشتن الگو، هر سه خط کف حلقه، کمر و باسن رو بعلاوه نقطه ۲۸ و نقاط موازنه حلقه آستین رو که قبلا توضیح داده ام روی پارچه ام چرت می زنم و بعد الگو را از روی پارچه برمی دارم.
این هم از آموزش امروز. اگر مفید بود :
برای سلامتی آقامون صاحب الزمان صلوات
شادو سربلند باشید 🙂
برای مشاهده آموزش های بعدی و قبلی از دکمه های زیر استفاده کنید.
اگر می خواهید تسلط بیشتری بر روی آموزش های خیاطی دوره نازکدوزمون پیدا کنید، می توانید از فیلم های آموزشی ما در بخش “حرفه ای شو” استفاده کنید. برای ورود به این بخش روی دکمه زیر کلیک کنید.
پیشنهاد میکنم حتما پیج های اینستاگرام هنربازار با آیدی honarbazaar@ و پیج آموزش خیاطی خودم با آیدی reihan_sewing@ را دنبال کنید تا هم از آموزشهای جدید مطلع شوید و هم نکات ریز بیشتری که آنجا آموزش می دهم را ببینید و یاد بگیرید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
الگوی آستین کودک در متد مولر
الگوی کودک در متد مولر
اندازه گیری اندام کودک در متد مولر
دامن پایه به روش مولر
یقه دیپلمات به روش مولر و متریک
رفع نواقص اندامی ۲ (شکم بزرگ)
65 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام خدمت سرکار خانم و خسته نباشید
بباز به مشکل برخوردم ، در موردرسم آستین در مدل برش عصایی
، برای خط ۱به۳ ،نصف مجموع ارتفاع حلقه جلو و پشت ، از روی الگوی بالاتنه چگونه باید اندازه گرفت ،آیا باید برشها را بست در کنار همچسبانده بعد اندازه گیری کنیم یا قبل از اینکه برش عصایی را رسم و بریده باشیم ؟ چون در صورت چسباندن اختلاف قابل توجهی پیدا میکند. و اینکه آیا این اندازه همان بلندی کف حلقه میباشد ؟یعنی بجای اندازه گیری از الگو ارتفاع کف حلقه را میتوان ایراد کرد ؟ قربان شما ، با تشکر
عزیزم شما باید همانطوری که آموزش دادم ارتفاع رو اندازه بگیرید (بدون توجه به اینکه پنس حلقه آستین چطور چذف میشه) بعد یا پنس رو حذف کنید یا به صورت برش عصایی داخل برش رد کنید.
بینها یت ممنون شما میشم هر دفعه .
سلام مهربان
در مورد برش عصایی قسمت پشت که از دو سر پنس هلال کردیم به ساسون پشت ، وقتی روی الگو برش میخورد و داخل برش خالی میشود ، درست روی هم قرار نمیگیرد و اگر پارچه را طبق الگو برش بزنم چگونه جور در میاید ؟ایا نیاز به رسم و اصلاح دوباره حلقه استین پشت میباشد؟عکس الگو را در تلگرام براتون میفرستم مرسی
سلام عزیزم. تفاوتشون خیلی کمه برای همین من اصلاحیه اش رو نگفتم. دو قسمت روی پارچه به راحتی به هم فیکس میشه و مشکلی پیش نمیاد
برای اصلاحش میتونید اندازه دو خط عصایی رو اندازه بگیرید، پایینیه کمی کوچکتره، به اندازه اختلافشون از قسمت حلقه بیرون برید و زیر حلقه رو دوباره رسم کنید
ولی تفاوت دو قسمت انقدر کم هست که بدون اصلاح هم برش بزنید روی پارچه مشکلی پیش نمیاد
سلام وقتتون بخیر
میخواستمبدونم که زمانی که فرد در دسترس نیست برای اندازه گیری نیاز به الگوی سایزبندی هست؟ شما دارید؟ یا بهغیر از این راه دیگه ای هم داره؟
سلام عزیزم
بله دیگه راهی نیست غیر از استفاده از جدول سایزبندی. توی یکی از پستا جدولو گذاشتم
سلام. فک نمی کردم بتونم متد مولر رو یاد بگیرم . اما شما انقدر خوب و نکته به نکته و با جزئیات توضیح دادید که آدم دوست داره هی دنبال کنه و یادگیریش انقدرام سخت نبود. قبلا متد گرلاوین رو از استادی یاد گرفتم.اما انقدر بدون جزئیات برام گفته بود هر بار مجبور به کلی پرو و دردسر های بعد از دوخت میشدم.با آموزش شما حتی میشه یه تغییراتی رو گرلاوین داد تا کمتر پرو بخواد. واقعا ممنون . زکات علمتونو دادید با این آموزش کامل. خدا خیرتون بده.
سلام عزیزم. مایه افتخار بنده است که آموزش ها برای شما عزیزان مفید بوده