ساخت پادری باکامواهای اضافی
اگریک مقدار کاموا دارید که از بافت های قبلیتون اضافه آمده ،ساخت پادری باکامواهای اضافی را به شما پیشنهاد می کنم.البته شما می توانید علاوه بر کاموا، از هر نخ یا نواری هم که با کامواها همخوانی داشته باشند استفاده کنید. مثلا در تصویر زیر یک سری از انواع کامواها و نوارهایی که ما می خواهیم در این کار استفاده کنیم را می توانید ببینید.
وسایل مورد نیاز :
- انواع کاموا و نوارهای رنگی
- مقوای محکم و ضخیم مانند مقوای کارتن وسایل
- قیچی و خط کش و خودکار
روش کار :
رسم دایره؟
۱) ابتدا باید یک دایره بزرگ به اندازه پادری ای که می خواهید بسازید، بکشید. برای رسم این دایره قطعا نه می شود از پرگار استفاده کرد و نه هیچ ظرفی به این اندازه پیدا می شود که به عنوان شابلون استفاده کنیم. پس بهترین راه چیه؟؟
پرگار اختراعی!!!
بهترین راه اینه که خودمان پرگار بسازیم. این کار را حتما بزرگترها باید بلد باشند. زمانهای قدیم که پرگار نبوده، یک مداد را به یک تکه بلند نخ می بستند و سر دیگر نخ را در وسط مقوا محکم نگه می داشتند. آنوقت سری که به مداد وصل است را دورتادور می چرخاندند تا یک دایره رسم شود. خب پس ماهم باید همین کار را انجام دهیم و یک دایره در وسط مقوا رسم کنیم.
تقسیم بندی دایره:
۲) پس از اینکه دایره را رسم کردید، اول مثل یک پیتزا با ۴ خط اونو به ۸ قسمت مساوی تقسیم کنید. دقت کنید که محل تقاطع همه خطوط باهم باید در مرکز دایره باشد. سپس دوباره با خطوط راستی که از مرکز بگذرند هر قسمت را به ۸ تا ۱۰ قسمت مساوی تقسیم کنید. البته بهتر ایست که قسمت ها با هم مساوی باشند ولی اگر نتوانستید کاملا مساوی تقسیم بندی کنید و کمی کوچک بزرگ بودند اشکالی ندارد.
برش خطها:
پس از آن تمام خطوط را از لبه محیط دایره به اندازه ۲ سانتی متر برش بزنید.
آماده سازی زمینه:
۳) حالا یکی از کامواهایی که ضخامت زیادی ندارد ( و البته خیلی هم باریک نباشد) را برداشته و یک گره بزرگ سر آن بزنید سپس نخ را به یکی از شکاف های دور دایره بیاندازید و نخ را بکشید تا گره به پشت شکاف محکم گیر کند.
۴) سپس نخ را در امتداد خط آن شکاف بکشید تا به شکاف روبروی آن برسید. دوباره نخ را از پشت دایره به شکاف کناری شکاف اول برگردانید و مجددا در امتداد خط آن شکاف، به شکاف مقابل آن بروید.
پرکردن شکافها با نخ:
۵) این کار را انقدر ادامه دهید تا همه شکاف های دایره را با نخ پر کنید. آخرین شکافی که به آن خواهید رسید دقیقا در کنار شکاف اول است، پس برای محکم شدن نخ در انتهای کار، آن را به نخ ابتدای کار گره بزنید.
شروع بافت:
۶) خب حالا یکی از نخ های نازک را بردارید و مانند تصویر از لابلای نخ ها در مرکز دایره رد کنید. می توانید مانند تصویر ابتدای نخ را آزاد بگذارید تا بعدا در پشت کار همه را محکم کاری کنیم. یا می توانید همین ابتدا سر نخ را به یکی از نخ های دایره گره بزنید.
۷) بعد از یک دور عبور کاموا از بین نخ های دایره، آنها را به سمت مرکز دایره هدایت کنید تا قشنگ محکم شود.
تعویض نخ:
۸) تا هر اندازه که مایل بودید کار را با این کاموا ادامه دهید سپس برای اینکه نختان را عوض کنید، اول اضافی نخ اول را در زیر نخ های دایره رها می کنیم تا بعدا پششت کار قرار گیرد و بعد نخ جدید را از ادامه آن شروع به پیچاندن کنید. ابتدای نخ جدید هم باید زیر نخ های دایره قرار گیرد.
فشرده کردن نخها:
۹) دقت کنید در هر دور که کاموا یا نوار را از بین نخ های دایره رد کردید باید آنها را تا جای ممکن به نخ های قبلی فشرده کنید تا بین آنها فاصله نماند.
نکته ۱: می توانید به جای اینکه یکی درمیان نخ ها را عبور دهید دوتا یا چندتا درمیان عبور دهید. ولی بهترین حالت یکی در میان است.
نکته ۲: بهتر است در مرکز کار از کامواهای نازکتر استفاده کنید و هر چه جلو می روید از کامواها و نوارهای ضخیم تر استفاده کنید.
استفاده از نوار های تزئینی:
۱۰) حتی می توانید از نوارهای توپی هم استفاده کنید که خیلی کارتان را زیبا می کند. به همین ترتیب انقدر ادامه دهید تا پادری شما به اندازه مورد نظرتان برسد. دقت کنید زیبایی پادری شما مستلزم این است که بتوانید یک ترکیب رنگ زیبا خلق کنید پس خیلی در استفاده از رنگ ها دقت کنید.
تکمیل کار:
۱۱) وقتی کار به اتمام رسید، نخ های دایره را از پشت کار ببرید (حدودا به اندازه ۴ سانت از لبه دایره، باید نخ را ببرید) و سپس دو به دوی نخ های کنار هم را به هم گره بزنید.
رفوکاری:
۱۲) وقتی دور تا دور را گره زدید، پادری شما از مقوا جدا می شود. حالا آن را به پشت برگردانید و سرهای آزاد نخ ها را به هم گره بزنید ویا با نخ و سوزن پشت کار بدوزید.
تزئین دور پادری:
۱۳) در نهایت برای اینکه هم کارتان زیباتر شود و هم گره های دور آن مشخص نباشد، چندتا منگوله درست کنید و دورتادور وصل کنید.
ساخت منگوله:
برای این کار حدود ۴ قطعه نخ کاموایی به طول ۱۰ سانت برش بزنید. آنها را از وسط تا کرده مانند تصویر از زیر نخ دایره در دور کار عبور دهید و سپس دنباله نخ ها را از داخل حلقه ایجاد شده رد کنید و بکشید تا منگوله شما محکم شود.
۱۴) وقتی منگوله های دورتادور را وصل کنید کار شما دیگر به پایان رسیده و پادری جدیدتان را می توانید هر جایی پهن کنید و از دیدن آن لذت ببرید.
ساخت پادری باکامواهای اضافی عالی شد مگه نه؟
“به پایان آمد این دفتر…”
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
معرفی شمعسازی و لوازم آن
ساخت کتاب آموزشی کودک
نقاشی روی پارچه ولباس
انواع دوخت روی توری پلاستیکی ۲
دوخت ارگانایزر ریموت کنترل فانتزی
دوخت کاور جعبه دستمال کاغذی
6 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با سلام آیا میشه این پادری رو بصورت نیم دایره درست کرد?
بله فکر میکنم بشه. مقواتونو نیم دایره ببرید و همه نخ ها رو به مرکز نیم دایره وصل کنید.
سلام خسته نباشید، اولین سایتی هست که دیدم آموزش ها اینقدر قشنگ توضیح داده شدن، لطفاً آموزش بافت انواع لیف و اسکاچ مدل توت فرنگی و با توجه به فصل سرما مدلهای بافتنی لباس و شال و کلاه از بچگانه تا بزرگسال رو هم آموزش بدید
ممنونم، انشاءالله همیشه سلامت و موفق باشید
سلام عزیزم
ممنون
حتما به مرور این موارد رو هم آموزش میدیم
سلام وتشکرمیکنم اززحمات بیدریغ تاهیدعزیز
عزیزم من در ساخت روفرشی با کامواهای اضافی دچار مشکل شدم بطوری که رج اول رو که تموم میکنم برای رج دوم رودوباره تکرارمیشه به انتهای رج که میرسم نخ معکوس قرارنمیگیرد ونخ پایه یا داربست دیده میشود،آیا تعداد خطوط باید فردباشه یا مشکلی دیگه وجودداره،ممنون
سلام عزیزم. ممنونم. بله دقیقا حق با شماست باید خطوط فرد باشه تا نخ در هر دور معکوس بشه. من فراموش کردم این نکته رو در آموزش بگم. از تذکرتون متشکرم حتما این موضوع به آموزش اضافه میشه.