دوختهای پایه روبان دوزی
روبان دوزی یکی از هنرهای بسیار زیبا است که کاربردهای زیادی دارد. در پستهای قبلی نمونه هایی از کاربردهای روبان دوزی و وسایل مورد نیاز این هنر را آوردیم. در این هنر بعضی گلها جداگانه آماده می شود و بعد روی زمینه کار دوخته می شود و بعضی گلها، برگها و ساقه ها روی زمینه دوخته می شوند. در اینجا می خواهیم دوختهای پایه روبان دوزی را که روی زمینه دوخته می شود برای شما عزیزان علاقمند توضیح دهیم.
۱) دوخت ساده :
در این دوخت سوزن را از زیر وارد پارچه کرده (A) و از نقطه ای دیگر که می خواهیم خارج می کنیم (B) این فاصله یعنی A تا B بستگی به طول گلبرگ ما دارد.
همانطور که در شکل سمت چپ می بینید گلبرگهای کناری کوتاهتر از گلبرگ وسطی هستند. در شکل سمت راست می بینید که از این دوخت هم برای دوخت گلهای ریز و هم برای دوخت برگ ها استفاده شده است.
۲) گره فرانسوی:
این دوخت در روبان دوزی کاربرد زیادی دارد و به این شکل است که سوزن را از زیر داخل پارچه می کنیم ( نقطه A) سپس روبان را چند بار دور سوزن می پیچیم و از کنار نقطه A سوزن را داخل پارچه فرو می بریم (نقطه B) گره ای روی کار ایجاد می شود که به گره فرانسوی معروف است.
۳) گلبرگ:
سوزن را از زیر وارد پارچه می کنیم (نقطه A) کمی جلوتر را در نظر می گیرم (نقطه B) قبل از اینکه سوزن را وارد نقطه B کنیم آنرا داخل روبان کرده و سپس وارد نقطه B می کنیم. با دقت در شکل سمت راست می بینید که لبه گلبرگ ها به داخل جمع شده است. از این دوخت می توان برای دوخت گلبرگها و برگ ها نیز استفاده کرد.
۴) ساقه :
این دوخت بیشتر برای ساقه گل ها استفاده می شود. همانطور که در تصویر چپ می بینید، اولین دوخت یک کوک معمولی است سپس سوزن را از نقطه A که وسط دوخت اول است از زیر پارچه بیرون می آوریم. (از کنار روبان نه وسط روبان) سپس فاصله ای به اندازه طول دوخت اول در نظر گرفته و سوزن را وارد پارچه می کنیم (نقطه B) و سر سوزن را از جایی که دوخت قبلی تمام شده بود مجددا بیرون می آوریم (نقطه C).
برای دوخت ساقه بهتر است روبان را پیچ دهیم که بیشتر شکل ساقه را به خود گیرد.
۵) دوخت مرواریدی یا آفتابگردان:
این دوخت زیبا هم برای گلبرگ و هم برگ مورد استفاده است.
ابتدا سوزن را از زیر وارد پارچه می کنیم (نقطه A) . روبان را به شکل یک حلقه در نظر می گیریم (در ذهن یک گلبرگ را در نظر بگیرید) و سپس سوزن را از نقطه B که کنار نقطه A است وارد پارچه کرده و از نقطه C که در بالای گلبرگ فرضی است خارج می کنیم.
دقت کنید، حلقه ای که ایجاد کرده ایم باید پشت سوزن قرار گیرد. سپس سوزن را از نقطه D که روبروی نقطه C و سمت دیگر روبان حلقه شده است، داخل پارچه می کنیم تا دوخت ما تکمیل شود.
۶) دوخت سرخسی :
دوخت سرخسی به نوعی شبیه دوخت مروارید است با کمی تفاوت.
ابتدا سوزن را از زیر وارد پارچه می کنیم (نقطه A) و از نقطه روبروی آن (در یک خط صاف) سوزن را داخل پارچه کرده (نقطه B) و از نقطه C که در وسط پایین دو نقطه قبلی است خارج می کنیم در حالی که روبان به شکل یک حلقه در بیرون سوزن قرار گیرد و سپس سوزن را روبروی نقطه C (پشت روبان) داخل پارچه می کنیم ( نقطه D) .
۷) دوخت زنجیره:
در این دوخت ابتدا سوزن را از زیر وارد پارچه می کنیم (نقطه A) و با کمی فاصله از نقطه A ابتدا سوزن را وارد روبان کرده و سپس داخل پارچه می بریم ( نقطه B) سپس سوزن را از زیر، از وسط روبان دوخته شده خارج می کنیم (نقطه C) و دوخت را به همین ترتیب ادامه می دهیم.
در زیر یک نمونه روبان دوزی روی لباس را که با همین دوختهای ساده انجام شده است می بینید.
دوختهای پایه روبان دوزی را دیدید. منتظر آموزش های بعدی ما در هنر روبان دوزی باشید.
شاد باشید:)
سلام ببخشید پیج هنریتون آیدیش چیه
اگر توتلگرام یا اینستاگرام پیج ربان دوزی که قشنگ اموزش داده سراغ دارید بگید
پیجمون با همین نام هنربازار honarbazaar هست.