آموزش زیرلیوانی چهلتکه دوزی
آموزش زیرلیوانی چهلتکه دوزی : امروز می خواهیم آموزش چهل تکه دوزی را شروع کنیم . برای شروع کار از یک الگوی بسیار ساده و کوچک شروع می کنیم و قدم به قدم با هم پیش می رویم تا شما یک چهل تکه دوز حرفه ای شوید.
چرا چهل تکه دوزی یاد بگیریم؟
شاید بتوانید در آینده از آن کسب درامد کنید یا به عنوان یک خانم باسلیقه از کارهایی که دوخته اید به دیگران هدیه دهید که اینهم صرفه جویی در مخارج خانه است. درعین اینکه همه از گرفتن یک کار زیبای دست بیشتر خوشحال می شوند تا از هدیه ای که به شکل آماده از مغازه خریداری شده.
اساس کار چهلتکه:
اساس چهل تکه بر برش و چینش پارچه ها استوار شده، تا این قسمت اگر شما پارچه و الگو داشته باشید نصف کار حله، اما نصف مهمتر آن بریدن و دوختن تمیز تکه ها به هم است که هرچه بیشتر تمرین کنید کارتان بهتر می شود.
ساده ترین دوخت:
فکرمی کنم ساده ترین دوخت در چهل تکه دوزی دوخت قطعات مستطیل شکل به هم است. پس ما هم از دوخت یک زیر لیوانی یا دستگیره آشپزخانه که هم کوچک بوده و هم تکه های آن مستطیل شکل است شروع می کنیم .
مقدار پارچه مورد نیاز
اندازه کار تمام شده ۲۵* ۱۲ سانتیمتر است
۱) برای آن نیاز به مستطیل هایی با طول ۱۲ و عرض دلخواه (بین ۵ تا ۸ سانتی متر) از چند رنگ پارچه نخی داریم.
۲) پارچه نخی برای آستر ۳۳*۲۰ سانتیمتر ترجیحا با رنگی متناسب با پارچه های اصلی
۳) پشم شیشه نمدی 25* ۱۲ سانتیمتر
شروع برش و دوخت:
۱) برای شروع کار از پارچه های نخی، مستطیل هایی به طول ۱۲ سانت و عرض دلخواه (بین ۵ تا ۸ سانت) می بریم. در این کار لازم نیست عرض تکه ها یکسان و یک اندازه باشد و فقط طول همه قطعات باید یکسان باشد .
دوخت:
۲) حالا اضلاع ۱۲ سانتی مستطیل ها را روی هم گذاشته (به طوری که روی پارچه ها به سمت هم باشد) و سپس آنها را به هم می دوزیم تا جایی که مستطیلی به ابعاد ۲۵*۱۲ (مانند تصویر بالا) بدست آید .
اتوکشی:
۳) درمرحله بعد از پشت تمام درزهای دوخته شده را به یک سمت اتو می کنیم .
نکته : دقت داشته باشید که اتو را روی پارچه نکشید بلکه بگذارید و بردارید .
لایی کردن:
۴) حالا کار آماده شده را روی پشم شیشه قرار می دهیم به طوری که روی پارچه به سمت ما باشد یعنی پشت پارچه روی پشم شیشه قرار گیرد و سوزن می زنیم.
آستر کردن:
سپس کار آماده شده را که همراه پشم شیشه سوزن زده ایم روی آستر قرار می دهیم به طوری که دقیقا در مرکز باشد و فاصله آن تا لبه پارچه آستری از هر طرف ۴ سانت باشد. با دقت تمام سطح کار را سوزن زده تا سه لایه به هم فیکس شوند و زیر چرخ جابجا نشوند.
۵) سپس کار را زیر چرخ می گذاریم و روی درزهایی را که قبلا دوخته ایم از رو چرخ می کنیم .
۶) همانطور که گفتیم پارچه آستری از هر سمت ۴ سانت بزرگتر از کار ما بود. در حین دوخت مرحله قبل به طور معمول کار کمی جابجا می شود پس در نتیجه باید دوباره مقدار بیرون زدگی آستری دور کار را اندازه زده و یکسان کنیم.
پس آستری دور تا دور کار را با خط کش شیشه ای به اندازه ۳ سانتی متر علامت بزنید و با قیچی یا کاترغلطکی ببرید.
۷) در آخرین مرحله باید دور کار را بدوزیم .
تکمیل دوخت آستری:
ابتدا مقدار آستری اضافه دور کار را از وسط (یعنی به اندازه ۱.۵ سانت) به داخل تا کنید سپس دوباره از لب به لب کار به روی کارتان تا کنید و ترجیحا با سوزن فیکس کنید. (شماره ۱ روی تصویر) این کار را برای دو ضلع روبروی هم انجام دهید.
سپس گوشه کار را به شکل مثلث به داخل تا کنید. (شماره ۲ روی تصویر)
حالا سمت دیگر را مجددا از وسط تا کرده (شماره ۳ روی تصویر) و دوباره از لب به لب کار به داخل تا کنید و با سوزن ثابت کنید (شماره ۴ روی تصویر). به این ترتیب گوشه های کار را به زیبایی شکل می دهید.
نکته : در دوختن دور کار همیشه دو ضلعی را که روبروی هم است بدوزید وسپس دو ضلع دیگر را.
چگونه؟
یعنی در مستطیل بدست آمده اول طول های مستطیل را تا کرده و سوزن می زنید، سپس عرض های مستطیل را تا کرده سنجاق بزنید و در نهایت یا با چرخ روی آن را بدوزید (مانند تصویر زیر) و یا دورتادور را با دست سردوز کنید.
گوشه های آستر؟
درضمن روی گوشه های کج را ندوزید. زیبایی کار دست دوز به این است که این قسمت ها آزاد باشد.
شما موفق شدید یک کار زیبا با استفاده از تکه های باریک پارچه بدوزید که برای شروع بسیار عالی است .
نمونه های دیگر:
از این روش در دوخت تکه های بزرگتر مثل رومیزی و لحاف بچه هم می توان استفاده کرد که نمونه اش را در زیر می بینید .
آموزش زیرلیوانی چهلتکه دوزی چطور بود ؟آیا توانستیم شما را به چهلتکه دوزی علاقمند کنیم؟
موفق باشید.
دیدگاهتان را بنویسید