بافت جیب پاکتی برای ژاکت یا مانتو
سلام به علاقمندان بافتنی، بهترین وسیله برای پرکردن شبهای طولانی پاییز و زمستان بافتنیه. هم سرتون گرم میشه و هم یه کار دست زیبا و کاربردی خلق می کنید.خیلی از ماها دوست داریم ژاکت یا مانتویی که می بافیم جیب داشته باشه. جیب پاکتی که داخل کار قرار می گیره به لباس جلوه بیشتری میده. پس امروز تصمیم دارم یه جیب راحت و زیبا رو آموزش بدم اگه علاقمند به یادگیری این جیب هستید، با هنربازار همراه شوید.
جای جیب معمولا بین خط کمر و باسن (حدودا روی خط باسن کوچک ) قرار دارد. البته به سلیقه خود شما و بلندی قد لباس هم بستگی دارد.
۱) یک طرف جلوی لباس را ببافید تا به محل جیب برسید.
۲) می خواهیم تعداد دانه های لب جیب ۱۴ تا ۱۶ عدد باشد. وسط کار را در نظر گرفته (بدون در نظر گرفتن سجاف جلو) و ۷ یا ۸ دانه از دو طرف جدا می کنیم.
۳) می توانید با دو تکه نخ رنگی یا قلاب های رنگی جای کار را مشخص کنید تا موقع بافت اشتباه نکنید. بافت این تعداد مشخص شده بهتر است مثل بافت سجاف یا کشباف پایین لباس باشد یعنی همان مدل ببافید.
۴) پس بافت را شروع کنید و هر وقت به دانه هایی که مشخص کرده اید رسیدید، مدل انتخاب شده را می بافید تا زمانی که به ارتفاع دلخواه برسد.
۵) سپس شروع به کور کردن دانه ها ی جیب می کنید (۱۴ تا ۱۶ دانه).
۶) همه دانه های جیب را کور کرده و بقیه رج را تا آخر ببافید (مانند تصویر زیر). سپس برگردید (رج برگشت) و دانه ها را تا لبه جیب ببافید. کار را در همینجا فعلا نگه دارید.
۷) برای بافت پاکت جیب که داخل قرار می گیرد دو راه دارید.
روش اول: به تعداد دانه هایی که برای در جیب در نظر گرفتید و سپس کور کردید، با یک میل دیگر دانه سر بگیرید و ساده ببافید تا طول آن به اندازه دلخواه شما برسد.
دانه های لباس را تا ابتدای جیب بافته اید، حالا در ادامه بافت باید دانه های جدید را با میل قبلی ببافید تا تمام دانه ها وارد میل قبلی شده و جای دانه های کور شده را پر کند و بعد بقیه دانه های موجود در میل را ببافید تا به انتهای میل برسید. به این ترتیب دانه های کور شده با دانه های جدید جایگزین می شود.
در این روش دورتادور پاکت جیب به خود لباس دوخته می شود.
روش دوم: در این روش باید از انتهای لبه جیب یعنی جایی که جیب را شروع کردید به تعداد دانه های کور شده +۲ دانه بگیرید.
برای دانه گرفتن می توانید از قلاب استفاده کنید
و سپس دانه های گرفته شده را وارد یک میل دیگر کنید.
یک نخ را به انتهای جایی که دانه گرفته اید گره بزنید و به صورت عادی دانه ها را ببافید.
در این روش باید دو برابر طول مورد نظر برای پاکت جیب ببافید چون پاکت جیب دولا می شود.
حالا مثل روش قبل دانه های جدید را جایگزین دانه های کور شده بکنید. با یک تفاوت!
در این روش ۲ دانه اضافه است .
موقع وارد کردن دانه های جایگزین به میل قبلی باید یک دانه اول میل جدید را با یک دانه آخر میل قبلی دوتا یکی کنید تا فاصله بین دانه های جدید و قبلی نیفتد.
سپس دانه های جایگزین را ببافید تا به دانه آخر برسید. به همین ترتیب هم در آخر دانه ها باید دانه آخر میل جدید را با دانه اول میل قبلی دو تا یکی کنید به این ترتیب که اول جای این دو دانه را عوض کنید و بعد دوتا یکی کنید.
حالا دانه ها جایگزین شده و می توانید بافت را تا انتها ادامه دهید. به این ترتیب رج برگشت که در مرحله ۶ ناقص مانده بود کامل می شود.
از این رج به بعد می توانید ادامه لباس را ببافید.
۸) در انتهای کار، مطابق روش دوم بافت پاکت جیب، لبه های پاکت جیب به هم دوخته می شود و جیب آزاد است یعنی مثل روش اول، پاکت جیب به لباس دوخته نمی شود.
دور تا دور پاکت جیب را به هم بدوزید.
در آخر برای اینکه پاکت جیب جمع نشود، دو طرف پایین پاکت را با دو کوک به لباس بدوزید.
حالا یک جیب پاکتی زیبا روی لباس خود دارید.
امیدوارم بتوانید از این آموزش استفاده کنید.
موفق باشید:)
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
طریقه محاسبه تعداد دانه ها در بافتنی (۲)
الگوی گوزن برای بافتنی
بافت تصویر روی لباس (۳)
بافت تصویر روی لباس (۲)
بافت تصویر روی بافتنی (۱)
آشنایی با علائم بافتنی ۳ (سه تایکی کردن)
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با سلام وخسته نباشی خدمت مدیر سایت عزیز
ممنون از سایت جامع وتوضیحات دقیقتون لطف کنید
آموزش کلاه روگوشی با دومیل رو توضیح بدین برای دخترم که یک ونیم ساله هست میخواستم با تشکر موفق وپیروز باشید
سلام عزیزم ممنون از اظهار لطفتون یه مدل کلاه روگوشی توضیح دادیم با اسم کلاهخود بافتنی از روی آن ببافید اگر مشکلی بود سوال کنید اگر هم کلاه خاصی نظرتون هست عکسش رو به تلگرام بفرستید اگر مقدور باشد آموزش خواهیم داد موفق باشید.