کیف پارچه ای سبک
سلام به خانم های باسلیقه. کیف یکی از لوازمی است که خیلی مورد نیاز ما خانمها است و هرچندتا داشته باشیم بازهم کمه. یکی از مزیتهای یک کیف خوب سبک بودن است که در موقع خرید و مسافت های طولانی احساس خستگی نکنیم. داشتن بند بلند و جادار بودن هم لازمه ی یک کیف مناسب است. امروز آموزش یک کیف پارچه ای سبک که همه ی این ویژگی ها را دارد برای شما عزیزان انتخاب کرده ایم با ما همراه باشید.
لوازم مورد نیاز :
- پارچه طرح دار
- آستری
- نخ و سوزن و قیچی
- چرخ خیاطی
- کاغذ الگو و خودکار یا مداد
- یک دگمه
- یک اتیکت تزیینی
روش دوخت کیف:
تهیه الگو:
۱) ابتدا الگو را تهیه کنید. با کلیک بر روی شکل زیر الگو را در سایز اصلی می بینید که میتوانید آن را پرینت بگیرید و یا از روی مونیتور با استفاده از کاغذ پوستی رسم کنید. تمام اندازه ها روی الگو نوشته شده که اگر خواستید بتوانید خودتان آن را بکشید.
کشیدن الگو روی پارچه:
۲) پارچه را دولا کرده و الگو را روی آن قرار دهید به طوری که خط ۴۰ سانت الگو (نقطه چین قرمز) روی دولای بسته قرار گیرد. دور الگو را با مداد یا خودکار پاک شونده بکشید. پس از کشیدن یک سمت می توانید پارچه را یک لا کرده و الگو را روی طرف دیگر قرار داده و مثل شکل دور الگو را خط بکشید. اینکار فقط برای این است که شما خط برش را به طور کامل روی پارچه داشته باشید.
زاپاس دوخت:
دقت کنید دورتادور الگو احتیاج به قرار دادن زاپاس برای دوخت ندارد به جز لبه پایین کیف که در تصویر زیر می بینید با رنگ آبی ۱ سانتی متر اضافی برای دوخت رسم شده است.
برش پارچه:
۳) دور الگو را از روی خطوطی که کشیدید ببرید. از این الگو ( نیمه کیف) ۲ بار از پارچه اصلی باید برش بزنید (پشت و جلوی کیف).
۴) اگر اتیکت تزیینی دارید ( از لباس ها یا کیفهای قدیمی جدا کرده یا از خرازی خریده اید ) روی نیمه جلویی کیف بدوزید.
دوخت پایین کیف:
۵) دو لایه پشت و جلوی کیف را روی هم قرار داده به طوری که روی پارچه ها به سمت هم باشد و پایین کیف را بدوزید (همان یک سانت زاپاس که به رنگ آبی قرار داده بودیم).
اتوکاری:
۶) برای اینکه ته کیف محکم باشد دو بار با چرخ درز را بدوزید ، سپس لبه های زاپاس را به طرفین باز کرده، اتو بزنید و سپس هر لبه را جداگانه سردوز کنید (اگر چرخ سردوز ندارید از زیگزاگ چرخ خیاطی استفاده کنید).
دوخت بدنه:
۷) دوباره دو لایه را روی هم قرار دهید، سوزن بزنید تا جابجا نشود و دو طرف بدنه کیف را به هم بدوزید (در تصویر زیر با نقطه چین مشخص شده است). و پس از دوخت درزها را مانند مرحله قبل اتو و سردوز کنید.
۸) اگر به تصویر بالا دقت کنید، بین لبه های کناری و لبه پایین، در گوشه ها دو درز پله مانند ندوخته باقی مانده است.
دوخت قسمت پله ای:
برای دوخت هر کدام از این دو گوشه، کیف را از هم باز کنید به طوری که لبه کناری کیف که دوخته اید روبروی شما و لبه پایینی که دوخته شده دقیقا زیر آن قرار گیرد، به این ترتیب دو درزی که باید به هم دوخته شوند روی هم می افتند و می توانید آن را چرخ کنید (نقطه چین در شکل زیر).
۹) تا اینجا بدنه اصلی کیف آماده شده.
برش آستر:
۱۰) آستر کیف را هم به همان ترتیبی که بدنه اصلی را بریدید، ببرید.
دوخت آستر:
۱۱) مثل بدنه اصلی، آستر کیف را هم بدوزید. فقط دقت کنید در یکی از پهلوهای کیف، به اندازه ۱۰ سانت را ندوزید تا بعدا از آنجا کیف را پشت و رو کنیم (در تصویر زیر قسمت دوخته نشده را با فلش نشان داده ایم).
۱۲) در اینجا شما دو کیف آماده دارید که یکی آستر کیف است و یکی بدنه اصلی کیف که باید به هم دوخته شوند.
چگونه آستر را به کیف بدوزید:
۱۳) برای دوخت این دو قسمت به هم باید بدنه اصلی به سمت پشت پارچه باشد یعنی درزهایی را که دوخته اید ببینید (درزها بیرون کیف اصلی باشد) و آستری باید به رو برگردانده شود یعنی درزها داخل کیف آستری قرار گیرد.
سپس کیف آستری را به همین شکل داخل کیف اصلی قرار دهید و تمام درزهای بالای دو کیف از جمله بندها را کامل با سوزن روی هم فیکس کنید تا در مرحله بعد تمام آنها را که در تصویر زیر با نقطه چین مشخص شده اند بدوزیم.
دوخت آستر به کیف:
۱۴) مانند تصویر زیر به ترتیب تمام قسمت ها را با سوزن یا گیره به هم فیکس کرده و بدوزید. دقت کنید برای اینکه کارتان تمیزتر باشد درز پهلوی کیف اصلی و کیف آستری دقیقا روی هم قرار بگیرند و سپس دوخت کنید.
چرت دادن لبه های منحنی:
۱۵) لبه های کیف را که دوخته اید خصوصا در جاهایی که انحنا دارد با قیچی یک شکاف کوچک ایجاد کنید یا به اصطلاح خیاط ها، چرت بزنید تا موقع برگرداندن آستر، لبه ها جمع نشود. دقت کنید چرت ها به دوختتان صدمه نزند.
۱۶) کیف را از شکاف آستر به رو برگردانید و بندها را با یک وسیله باریک مثل سیخ چوبی یا میل بافتنی کاملا پشت و رو کنید.
۱۷) آستر را داخل کیف ببرید و درزها را اتو کنید.
دوخت بندها به هم:
۱۸) حالا باید لبه های بند پشت و جلو را به هم بدوزید. لبه ی بندها را مانند تصویر زیر کاملا از هم باز کرده (باید کمی از دوخت یک سمت بند را بشکافید) و روی هم قرار دهید و قسمت نقطه چین را بدوزید.
۱۹) دقت کنید موقع دوخت، درز دوختها کاملا در امتداد هم قرار گیرد. سپس قسمت دوخته شده را اتو کنید.
۲۰) سمت دیگر از بند کیف که دوخته نشده، باید با دست پسدوزی کنید به طوری که دوخت معلوم نباشد.
رودوزی کیف:
۲۱) حالا تمام درزهای بالای کیف را با دست یا با چرخ رودوزی کنید.
قرار دادن کفی:
۲۲) اگر بخواهید کف کیف صاف و چهارگوش باشد ، می توانید یک تکه مقوای محکم را که با پارچه روکش کرده اید، از شکاف آستر، ته کیف بگذارید. درواقع کفی باید بین آستر و لایه اصلی قرار گیرد.
دکمه در کیف؟
۲۳) برای در کیف می توانید از یک دکمه منگنه استفاده کنید (بسیاری از خرازی ها این دکمه ها را میزنند). البته می توانید از دکمه فشاری بزرگ یا هر روش دیگری هم برای بستن در کیف استفاده کنید. این به ذوق و سلیقه خودتان بستگی دارد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
آموزش دوخت پیراهن دخترانه
دوختتشک نوزاد برگی شکل
دوخت دامن شلواری لنگی
فیلم دوخت دامن شلواری
آموزش دوخت دامن شلواری
دوخت انواع کیسه،کیسه خرگوشی
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
درود
سپاس از راهنمایی خوبتون. بسیار بسیار روشن و با ریزه کاری آموزش دادید . خداوند رفتگانتون را بیامرزد
ممنون از پیامتون
خیلی قشنگ و کاربردی بود
ممنون
سلام ممنون از محبتتون