رفع نواقص اندامی ۱ (باسن بزرگ)
آموزش بیستم از سری آموزش های دوره نازکدوزی با متد مولر
سلام به دوستان قدیمی و جدید
همراهان عزیز هنربازار که آموزشهای خیاطی مارو دنبال میکنند و انقدر لطف داشتند که این چندماه تاخیر مارو تحمل کردند. خیلی پرحرفی نمیکنم میرم سر آموزش امروز 🙂
فقط خدمت دوستان عزیزی که تازه به جمع ما پیوستند عرض کنم که آموزشهای خیاطی هنربازار مثل کلاس خیاطی که تشریف میبرید به ترتیب گفته شده و لازمه که حتما شما هم به ترتیب مطالعه کنید. در هر آموزش بی نهایت نکته وجود دارد که باید با دقت مطالعه کنید و نکته برداری کنید. خیلی از سوالاتی که براتون پیش میاد ممکنه در آموزشهای جلوتر توضیح داده شده باشد پس کامل همه آموزشهارو بخونید و اگر دیدید سوالتون جواب داده نشد در قسمت دیدگاه ها بپرسید. درضمن تیم هنربازار درصدد است که فیلم های آموزشی هم آماده کنیم تا شما عزیزان بتونید آموزشگاه خیاطی را به خانه بیاورید و خیلی راحتتر سیرتاپیاز خیاطی را یاد بگیرید. از لینک زیر میتوانید بقیه آموزشها را ببینید.
خب بریم سراغ آموزش امروز که مخصوص سایز بزرگای عزیزه
نقص اندامی باسن بزرگ یعنی چی؟ باسن بزرگ به خودی خود نقص اندامی محسوب نمیشه، درسته اندام فرد نرمال نیست ولی ممکنه برای یک فرد با باسن بزرگ اصلا نیازی به دستکاری الگو و استفاده از روشهای رفع نقص اندامی نباشد.
منظور از نقص باسن بزرگ یعنی فردی که اختلاف مقدار دور کمر و دور باسنش زیاد است. یعنی وقتی به اندام فرد نگاه میکنید حس میکنید که بدن مانند یک ساعت شنی یا گلابی در قسمت کمر باریک شده و در قسمت باسن به شدت عریض شده.
به شکل زیر دقت کنید. تقریبا میشه اندام هارو به این چهاردسته تقسیم کرد. در دو مدل اول یعنی اندام ساعت شنی و گلابی، اگر گردن گلابی نسبت به پایینش خیلی باریکتر باشه یا وسط ساعت شنی خیلی باریکتر از دو طرفش باشه قطعا در رسم الگو نیاز به رفع نقص پیدا میکنیم. ولی در مدل خط کشی و سیبی، حتی اگر فرد درشت اندام باشه الگو نیازی به رفع عیب باسن بزرگ پیدا نمیکنه.
اندام خط کشی با اینکه اندام زیبایی نیست ولی ما خیاطا عاشقشیم چون هیچ رفع عیبی نیاز نداره. برعکس اندام ساعت شنی که با اینکه زیباترین نوع اندامه ولی دردسر خیاط رو زیاد میکنه. پس اگه یه مشتری خط کشی براتون اومد حسابی تحویلش بگیرید 🙂
نوع دیگر نقص اندام باسن بزرگ، افرادی هستند که وقتی از روبرو به آنها نگاه میکنیم شبیه ساعت شنی یا گلابی نیستند ولی وقتی از پهلو به آنها نگاه میکنیم برجستگی باسن در پشت آنها به وضوح دیده می شود. به این نوع باسن، باسن برزیلی گفته می شود ولی به قول مامان بزرگا باسن طاقچه داره 🙂
برای این افراد هم موقع رسم الگو به مشکل خواهیم خورد که در ادامه توضیح می دهم که مشکل چجوری خودش را نشان می دهد!
تشخیص نیاز به رفع نقص اندامی باسن بزرگ
با توضیحاتی که دادم حتما متوجه شده اید که یک خیاط باید به اندام فردی که می خواهد برای او لباس بدوزد کاملا دقت کند و از روی اندام شخص ایراد بدن او را بفهمد و کنار اندازه هایش یادداشت کند که در زمان رسم الگو انتظار به مشکل خوردن را داشته باشد. مثلا اگر خانم کیم کارداشیان اومد پیشتون تا برایش لباس بدوزید (ایشون رو در تصویر زیر می بینید)، در یک نگاه شما متوجه میشید که ایشون یک گلابی به تمام معناست و درنتیجه آهی از نهادتون برمیخیزه که دردسر وارد شده 🙂
حالا سوال اینه که چه مشکلی در رسم قراره به ما بفهماند که نیاز به رفع نقص اندامی باسن بزرگ داریم؟
وقتی رسم الگو به مرحله آخر یعنی نقاط ۳۹ تا ۴۳ میرسد، می بینیم که فاصله ۷ به ۴۲ بسیار زیاد می شود به طوری که وقتی آن را در نقاط R و P اعمال میکنیم و خط پهلو را کامل می کنیم میبینیم شیب خط پهلو از کمر تا باسن به شدت زیاد شده (مثل شکل زیر) و درنتیجه چنین الگویی پس از دوخت در پهلوها دچار کشیدگی و بدفرم شدن لباس خواهد شد. و بدین ترتیب ما متوجه میشویم که باید به سراغ رفع نقص اندامی باسن بزرگ برویم.
رفع نقص اندامی باسن بزرگ
خب حالا که متوجه شدیم مشکل کجاست باید با تغییرات مناسب روی الگو شیب پهلو را کم کنیم.
۱) اگر مقدار P به J و مقدار R به S خیلی زیاد نبود به طوری که نهایتا با کم شدن یک سانت از آنها شیب پهلو مناسب می شد بهترین روش این است که این مقدار را از نقطه ۷ خارج شویم.
برای اینکه بهتر متوجه شوید یک مثال میزنم. فرض کنید مقدار ۷ به ۴۲ برابر ۶ سانت شده است. پس مقدار P به J و مقدار R به S هرکدام برابر ۳ سانت می شود. همین امر باعث می شود که شیب پهلو در قسمت باسن زیاد شود ولی میبینیم که اگر مقدار P به J و مقدار R به S هرکدام برابر ۲ سانت باشد شیب پهلو مناسب می گردد. پس پهلوها را به ۲ سانت کاهش می دهیم و ۲ سانت باقیمانده (از ۶ سانت) را از نقظه ۷ خارج شده و به نقطه ۸ وصل می کنیم (به صورت هلال کم). در شکل زیر میتوانید این روند را مشاهده کنید.
در این روش بهتر است که وسط پشت برش داشته باشد ولی به همان روشی که قبلا آموزش دادم بدون برش هم میتوان آن را دوخت.
۲) حالا اگر اختلاف کمر و باسن خیلی زیادتر بود باید چه کنیم؟
در این حالت حتما باید ما در پشت لباس برش داشته باشیم تا بتوانیم از قسمت برش، پشت لباس را فون کنیم.
به عنوان مثال، پس از رسم الگو متوجه شیب خیلی زیاد پهلو شده ایم و این شیب به قدری زیاد است که با روش اول حل نمیشود، پس یک برش سرشانه، فینانگو و یا هر برش دیگری در پشت لباس طراحی می کنیم و پس از جدا کردن قطعات الگو از هم، با کم کردن شیب پهلو، مقدار اضافی را از قسمت برش خارج می شویم و به خط کمر وصل می کنیم.
در این تصویر من دوتا ساسون پشت را تبدیل به یک ساسون کرده ام و برش سرشانه را طراحی کرده ام.
حالا قطعات را از هم جدا کرده ام و خطوط جدید (صورتی رنگ) را رسم کرده ام. نقطه چین ها خطوط ابتدایی پهلو هستند که شیبشان زیاد است، در جهت فلش ها شیب را کم کرده ایم و به همان مقدار از قسمت برش پشت جبران کرده ایم.
نکته پایانی: دقت داشته باشید روش دوم نسبت به روش اول نتیجه زیباتری را به ما میدهد پس هر زمانی که شما در پشت لباستان برش داشتید می توانید از روش دوم استفاده کنید حتی اگر شیب پهلو خیلی زیاد نباشد.
فکر میکنم دیگه همه نکات را گفته باشم. بازم اگر سوالی بود بپرسید تا اگر نکته خاصی از قلم افتاده بود به آموزش اضافه کنم.
مرسی که هستید 🙂
لطفا اگر آموزش براتون مفید بوده ۳ صلوات برای سلامتی و شادی آقا امام زمان هدیه بفرمایید تا ان شاالله ایشون هم برای عاقبت بخیری ما دعا بفرمایند.
اللهم صل علی محمد و آل محمد وعجل فرجهم
برای مشاهده آموزش های بعدی و قبلی از دکمه های زیر استفاده کنید.
اگر می خواهید تسلط بیشتری بر روی آموزش های خیاطی دوره نازکدوزمون پیدا کنید، می توانید از فیلم های آموزشی ما در بخش “حرفه ای شو” استفاده کنید. برای ورود به این بخش روی دکمه زیر کلیک کنید.
دوستای خوبم خوشحال میشم در پیج های اینستاگرام هنربازار با آیدی honarbazaar@ و پیج آموزش خیاطی خودم با آیدی reihan_sewing@ همراه من باشید تا هم از آموزشهای جدید مطلع شوید و هم کلی چیز جدید از هم یاد بگیریم (فیلم های داخل پیج می تونه مکمل آموزشهای سایت باشه).
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
الگوی آستین کودک در متد مولر
الگوی کودک در متد مولر
اندازه گیری اندام کودک در متد مولر
دامن پایه به روش مولر
یقه دیپلمات به روش مولر و متریک
رفع نواقص اندامی ۲ (شکم بزرگ)
122 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام و ممنون از آموزش خوبتون.تاحالا۴بارالگو کشیدم با آموزشهای مختلف فقط با آموزش شما درست دراومد واقعا ممنون.الگو رو کشیدم تو کنترل باسن به مشکل خوردم.اندازه روی الگو کمتر از اندازه روی بدنه.باید راه اولو انجام بدم؟ اندازه هامم اینه سینه۹۶ کمر۸۶ باسن۱۱۵
بنظرتون ایراد اندامی دیگه ای هم داره؟
سلام عزیزم. منظورتونو متوجه نمیشم. فکر میکنم خیلی کامل توضیح دادم که باید چه بلاهایی سر قسمت باسن الگو بیارید!!!
سلام.ممنون از آموزشتون.من تو کنترل باسن مشکل دارم.اندازه باسن روی الگو کمتر از اندازه باسن روی بدن به اضافه ۲تا۳سانت هست چطوری اضافه کنم رو الگو؟لطفا جواب بدید بدجور گیر کردم.تا الان ۴بار الگو کشیدم فقط با آموزش شما الگوم درست دراومده
سلام به بانوی هنرمند.
بسیار استفاده بردم. سپاس گزارم.
سلام و وقت بخیر
مربی جون خدا قوت
من الان یه چیزی رو درست متوجه نشدم میدونم که اندامم نواقص داره ! ولی دقیقا نمی دونم شامل کدوم یکی از این دو گروه بود که شما گفتی؟ یا شاید هردو؟
دور سینه ۱۰۰
دور کمر ۸۰
دور باسن ۱۱۴
سوال دیگه ام اینه که اگه لباس از درز وسط پشت برش داشته باشه باید حتما دو ساسون رو به یک ساسون تبدیل کنیم؟ و این یک ساسون رو روی الگو دقیقا کجا باید بکشیم؟چون من اندازه پنس هام شده ۴.۵ که از ۳ بیشتره و طبق آموزش باید به پهلو و پشت منتقل کنم. اما بنظر خودم شاید با دو ساسون کار قشنگتر بشه ولو اینکه دوخت هم بیشتر می شه
و اینکه در کنترل دور سینه اختلاف اندازه واقعیم با الگو خییییلی بیشتر از ۴ سانت شده و من باید چه کنم؟
ممنون
تا الگوتونو رسم نکنم که نمیتونم بگم کدام روش براش کافیه.
بهتره یکی بشه چون خطوط پشت خیلی زیاد میشه. رسم تک ساسونو آموزش دادم. به هرحال این موضوع کاملا سلیقه ایه دوست دارید دو ساسون بدوزید.
آزادیهای خط ۲ را زیاد دادید
مربی جون من هرچی گشتم طریقه تبدیل دو ساسون به یک ساسون رو پیدا نکردم
خودم فکر کردم شاید باید از وسط خط کمر یک ساسون رسم کنیم اما من که مجموع دو ساسونم میشه ۴.۵ سانت یعنی یک ساسون به عرض ۴.۵ باید بکشم؟
مربی جون ممنون میشم این سوالم رو جواب بدین
عزیزم در آموزش “انتقال پنس سرشانه و حذف پنس حلقه پشت” دقیقا با یک تیتر درشت نوشتم “تبدیل دو ساسون پشت به یک ساسون” و اونجا توضیحشو دادم براتون.
شما ۳ الی ۳.۵ سانت از ساسونتونو از وسط کمر میگیرید، ۱ الی ۱.۵ سانتو از تقاطع خط کمر و خط وسط پشت (cb)
سلام وقت بخیر من شانسی وارد سایت شما شدم خیلی زیبا توضیح دادید و من گفتم الگوی مولر رو با سایت شما یاد بگیرم حالا نقطه ۳۸ رو متوجه نشدم چکار کنم.دارم الگو رو میکشم و منتظرم،با سپاس
سلام عزیزم. خیلی سادست. نقطه ۳۸ رو باید جایی بگیرید که مجموع مقدار ۳۶ تا m بعلاوه n تا ۳۸ بشه “نصف دور کمر بعلاوه آزادی”
میتونید مقدار “نصف دور کمر بعلاوه آزادی” رو منهای مقدار ۳۶ تاm بکنید تا مقدار n تا ۳۸ بدست بیاد. به مقدار بدست آمده از n جلو بیاید تا نقطه ۳۸ پیدا بشه.