دوخت نواراریب در گوشههای قائمه
آموزش دوم از سری آموزش های نکات دوخت : دوخت نواراریب در گوشههای قائمه
سلام خدمت دوستان عزیزم در هنربازار. یادتونه خیلی وقت پیش آموزش برش و دوخت نوار اریب رو براتون گذاشته بودم؟ توی اون آموزش انواع نوار اریب رو با تصویر بهتون معرفی کردم، و مراحل برش نوار اریب از پارچه و دوختش به لبه کار را باهم دنبال کردیم. آخر آموزش گفته بودم که نکات دوخت نوار اریب همچنان ادامه داره و ان شاالله در آموزش بعدی روش دوخت نواراریب در گوشههای قائمه رو بهتون آموزش میدهم.
راستش آموزش بعدی رو تا امروز نذاشتم که ببینم کسی به این مشکل برخورد میکنه و نیاز داره که من آموزش رو ادامه بدم یا نه. در واقع تا پیام نذارید ما نمیدونیم نیازهای شما چیه تا با ظرافت بیشتر بهش بپردازیم.
امروز به درخواست یکی از عزیزان همراه هنربازار، این بخش از آموزش را هم آماده کردم تا به حرفه ای تر شدن کار این هنرمند خوبمون هم کمکی کرده باشیم.
همانطور که شما هم می دونید و ممکنه در حین کار به این موضوع برخورد هم کرده باشید، نقاط زاویه دار کارهای ما اکثرا دارای زاویه قائمه یا ۹۰ درجه هستند (مثل تصویر بالا)، اما ممکنه زوایای دیگری هم در کار ما ایجاد بشه، مثل زاویه های ایجاد شده در یقه هفت یا یقه انگلیسی لباس مثل تصویر زیر. در این کت می بینید که در قسمت جیب ها و سر آستین، نوار اریب به صورت ۹۰ درجه دوخته شده و در یقه انگلیسی، زوایا کمتر از ۹۰ درجه است.
بنابراین آموزش ما به دو قسمت تقسیم میشود. ۱) زوایای قائمه ۲) زوایای غیرقائمه
چون موارد کاربرد زوایای قائمه (۹۰ درجه) بیشتر است در این پست به آموزش دوخت این زوایا می پردازیم و در پست بعدی، گروه دوم (زوایای غیر قائمه) را توضیح خواهیم داد.
طریقه دوخت نوار اریب به زوایای قائمه کار :
۱) ابتدا نوار اریب را لبه کار قرار داده و تا ۱ سانت مانده به زاویه کار دوخت را ادامه دهید. (یادتان هست که قبلا گفته ام اول نوار را به روی کار میدوزیم)
۱ سانت که گفتم درواقع برابر با زاپاس دوخت شماست که معمولا ۱ سانت درنظر میگیریم. در تصویر زیر این فاصله را با دو فلش نشان داده ایم.
در انتهای دوخت یا سرقایمی بزنید و نخ را ببرید و یا می توانید فقط کمی نخ را بکشید تا شل شود و شما بتوانید ادامه مراحل را طی کنید.
۲) حالا نوار را مطابق تصویر زیر تا بزنید.
۳) مجددا نوار را مانند تصویر زیر از لبه کار به سمت پایین تا بزنید.
۴) خب حالا نوار را با سوزن ثابت کنید و زیر چرخ قرار بدهید و به فاصله ۱ سانت از لبه کار، دوخت نوار را از سر بگیرید.
۵) در تصویر زیر نتیجه دوخت در این مرحله را میتوانید ببینید.
توضیح بیشتر: همانطور که در مرحله ۱ گفتم میتوانید نخ را نبرید و فقط کمی شل کنید. در تصویر زیر میتوانید این موضوع را مشاهده کنید که نخ فقط کمی شل شده و پس از تا زدن نوار، دوباره از ادامه دوخت قبل، شروع به دوختن کرده ایم.
۶) حالا گوشه کار را به صورت اریب ببرید.
۷) خب دوخت یک سمت نوار به پایان رسید. برای دوخت سمت دیگر نوار میتوانید از دو روش استفاده کنید. یا با دست پس دوز کنید و یا با چرخ بدوزید که در ادامه هر دو روش را توضیح میدهم.
۱) دوخت با دست :
یک لبه نوار را به پشت تا بزنید و مانند تصویر زیر تا یک سانت مانده به لبه کار را پس دوز کنید.
حالا لبه دیگر نوار را تا بزنید و از همانجا به پس دوز لبه دوم ادامه دهید.
پس از تکمیل دوخت نوار دور کار را قشنگ اتو و پرس نمایید.
۲) دوخت با چرخ :
نوار را مشابه دوخت با دست، به پشت تا بزنید ولی اینبار به جای پس دوز، دقیقا لب به لب نوار را از روی کار سوزن بزنید. مانند تصویر زیر.
پشت کار باید مانند تصویر زیر، سوزن ها چند میل با لبه نوار فاصله داشته باشند.
حالا کار را زیر چرخ قرار داده و از روی آن دقیقا لب به لب نوار را می دوزیم. به این ترتیب پشت نوار هم دوخته میشود. من با نخ مشکی دوخته ام که بهتر ببینید.
در تصویر زیر نتیجه رو و پشت کار را میتوانید ببینید. همانطور که گفتم من برای وضوح بیشتر با رنگ مشکی دوخته ام، در صورتی که با رنگ مشابه پارچه دوخت را انجام دهید، در روی کار که اصلا دوخت دیده نمی شود، در پشت کار هم دوخت تمیزی خواهید داشت که البته نیاز به تمرین و دقت زیاد دارد.
به این ترتیب آموزش امروز ما هم به پایان رسید.
در دوخت زوایای غیر قائمه که در پست بعدی به آن می پردازیم، روش دیگری را آموزش می دهیم که از آن روش برای دوخت زوایای قائمه هم میشود استفاده کرد ولی کمی وقتگیرتر از این روش است و عیب دیگر آن هم این است که دوخت در هر دو طرف کار دیده می شود.
امیدوارم این آموزش به حرفه ای تر شدن کارهای شما کمک کرده باشه. اگر مایلید “نکات دوختی” بیشتری یاد بگیرید از دکمه زیر استفاده کنید.
اگر این آموزش برای شما مفید بود لطفا صلواتی برای سلامتی آقا امام زمان (عج) و تعجیل در فرجشون هدیه بفرمایید.
شاد باشید 🙂
سلام خسته نباشین من وقتی نوار اریب رو میدوزم قسمت حلالیش صاف وتمیز در نمیاد نوار اریب جمع میشه؟از خود پارچه نوار اریب درست کردم
سلام عزیزم. ان شاالله سعی میکنم آموزششو بذارم. باید در قسمتهای هلال دوکار انجام بدید. اولا نوار اریب را به کمک اتو حالت هلال بهش بدید، یعنی لبه اش رو بذارید زیر اتو و به شکل هلال بکشیدش و اتوش کنید تا شکل هلال به خودش بگیره.دوما موقع دوخت هم باید وقتی یک سمتشو دوختید، چندتا چرت بهش بزنید و بعد سمت دیگه رو بدوزید.
سلام خسته نباشید
برای نوار دوزی دور یقه انگلیسی یا جیب کت که عکسشو گذاشتید اول باید سجاف و روی یقه بذارم بعد نوار دوزی کنم؟سجاف و باید چه جوری وصل کنم لطفا یه توضیحی بدین
برای دستگیره یا پارچه می خواستیم نوار بدیم روی یک لای پارچه کار می کردیم ولی واسه یقه ها سجاف هم داریم
ممنون
سلام عزیزم. این نوار دوزیا روی جیب و یقه که تصویرشو گذاشتم حالت تزئینی داره، اول باید نوارو به لایه اصلی جیب یا یقه بدوزید، اتو کنید و بعد سجافو به کار بدوزید.
درضمن فقط یک سمت نوار دوخته میشه و بعد از اتو سمت دیگر نوار میره بین لایه اصلی و سجاف
سلام بانوی هنرمند
سپاس فراوان ،من از آموزش های شما استفاده ی زیادی کردم،خدا خیرتون بده
درباره ی این آموزش،اون قسمتی که گفتید گوشه ی کار رو برش میزنیم متوجه نمیشم،دقیقا کجارو برش می زنیم؟من بدون برش زدن کارهام رو انجام دادم و ایرادی هم پیش نیومد
آیا منظورتون کار اصلی هست که پشم شیشه هم وسطشه؟
بله دیگه توی تصویر کاملا مشخصه، کار اصلی رو به همراه پشم شیشه و هر چند لایه دیگه که دارید به صورت اریب برش میزنید.