جدول اندازه های استاندارد اندام نرمال بانوان در متد مولر

آموزش چهارم از سری آموزش های دوره نازکدوزی با متد مولر :جدول اندازه های استاندارد اندام نرمال بانوان در متد مولر
سلام دوستان عزیزم. حالتون چطوره. از پیامهاتون معلومه که تا اینجای آموزش را خوب تمرین کردهاید. دوستانی هم که قصد دارن با آموزش های ما پیش بروند حتما منتظر مرحله بعدی هستند.
بخاطر سوال های بیشماری که نشان دهنده یک مشکل مشترک در همه دوستان بود تصمیم گرفتم قبل از ادامه آموزش، یک نکته را که البته بارها در ضمن آموزش های قبلی بیان کرده بودم، اینبار در یک پست جدا با تاکید بیشتر مطرح کنم که ان شاالله مشکل همه عزیزان برطرف بشود.
علاوه بر آن هم جدول سایزبندی که قولش را داده بودم در این آموزش برایتان آماده کرده ام و نحوه استفاده از آن را هم برایتان توضیح خواهم داد.
جدول سایزبندی اندام نرمال بانوان در متد مولر
دو جدولی که در تصویر زیر مشاهده می کنید و می توانید برای واضحتر دیدن اعداد روی آنها کلیک کنید، جداولی است که اندازه های قسمت های مختلف بدن یک فرد با اندامی نرمال و قد ۱۶۴ و ۱۶۸ را بیان می کند.
توجه : اندازه های ذکر شده در جداول زیر، با اندازه های بدست آمده از فرمول های گفته شده در بخش “محاسبات اولیه برای رسم بالاتنه در متد مولر” بدون احتساب آزادی ها همخوانی دارد.
اندام نرمال یعنی اندامی که هیچ نوع نقصی در آن نیست، مثلا شکم یا باسن فرد بزرگ نیست، سینه ها خیلی کوچک یا خیلی بزرگتر از حد استاندارد نیستند و …. که این حد استاندارد درواقع از همین جدول بدست می آید.
مقایسه اندازه های شخصی با جدول مولر:
خب سوال اینجاست که وقتی مطابق آموزش اندازه گیری در متد مولر که قبلا خدمتتان ارائه دادم، اندامتان را اندازه گرفتید، چطور باید با این جدول آن را مقایسه کنید و از کجا متوجه شوید که سایز شما کدام است و کدام بخش از اندام شما با مقدار استاندارد خیلی فاصله دارد؟
سایز حدودی شما از اندازه دور سینه مشخص می شود. یعنی اندازه دور سینه خودتان را در جدول پیدا کنید، همان ستون سایز شما را مشخص می کند. و یا اگر اندازه دور سینه شما در جدول نیست، قطعا بین دو سایز قرار گرفته مثلا دور سینه ۹۰ بین دو سایز ۳۸ و ۴۰ قرار دارد و در نتیجه اندازه های نرمال آن هم باید بین اندازه های این دو سایز باشد.
نکته: این سایزها الزاما با سایزی که شما از بازار لباس تهیه می کنید نباید منطبق باشد چون این اندازه ها مخصوص لباسی است که با متد مولر تهیه شده باشد.
در چه صورت اندام نرمال نیست؟
خب حالا سوال دیگر این است که اگر اندازه های شما با این جدول تفاوت داشت یعنی اندام شما غیر نرمال است؟ قاعدتا اگر قد شما مطابق این جدول ۱۶۸ یا ۱۶۴ سانت نباشد، پس اندازه های طولی شما هم می تواند با این جدول کمی متفاوت باشد و این تفاوت دلیل بر غیرنرمال بودن شما و استفاده از قواعد نقص اندامی نیست.
مورد استفاده جدول چیست؟
پس این جدول به چه درد میخورد؟ این جدول برای تولیدی ها و افرادی مناسب است که می خواهند لباس را براساس سایز بدوزند و به مشتری هایشان عرضه کنند. یا افرادی که الگوهای سایزبندی را آماده می کنند و بجای اینکه هربار برای هر فرد الگو را از ابتدا رسم کنند فقط باتوجه به سایز شخص، الگوی مناسب او را تغییر می دهند تا مطابق اندازه های دقیق آن شخص شود.
خب حالا برسیم به مشکل اکثر دوستان که من با این عنوان آن را مطرح می کنم :
تفاوت اندازه های شخص با اندازه های بدست آمده از فرمول ها :
اگر بخاطر داشته باشید ما دو آموزش داشتیم که دو سری اندازه به ما می داد : ۱) آموزش اندازه گیری در متد مولر ۲) محاسبات اولیه برای رسم بالاتنه در متد مولر
حتما بخاطر دارید که من بارها در آموزش ها گفتم که مرجع اصلی ما اندازه هایی است که روی بدن شخص اندازه میگیریم. پس دیگر به چه دلیل از فرمول ها استفاده میکنیم؟
۱) برخی از اندازه ها که از فرمول بدست می آوریم قابل اندازه گیری روی بدن نیستند. مانند بزرگی سینه جلو یا گشادی کف حلقه
۲) گاهی ممکن است یک اندازه را فراموش کنیم روی بدن شخص اندازه بگیریم! در این حالت می توانیم از روی فرمول تخمین بزنیم که اندازه فرد چقدر بوده.
۳) اندازه های محاسبه شده از فرمول راهی است برای اطمینان شما از اینکه اندازه های فرد را روی بدنش درست گرفته اید.
مثلا من یکبار بالاتنه پشت را اشتباه اندازه گرفته بودم، وقتی دیدم با مقدار محاسبه شده خیلی اختلاف دارد و با توجه به اینکه می دانستم فرد دارای مشکل پشت خمیده نیست به این نتیجه رسیدم که ممکنه من اشتباه کرده باشم. با اندازه گیری مجدد مشخص شد که اشتباه کرده بودم.
۴) این فرمول ها یک مزیت برای متد مولر عنوان میشود که با داشتن تنها ۴ اندازه از یک اندام میشود همه اندازه های فرد را تخمین زد. یعنی شما کافی است قد کامل، دور کمر، دور باسن و دور سینه یک فرد را داشته باشید تا بتوانید الگوی تقریبی فرد را رسم کنید.
۵) در بسیاری از موارد مقایسه این دو اندازه ما را به شناخت نقص اندامی فرد راهنمایی میکند. البته کم کم با کسب تجربه به این مهارت دست پیدا میکنید.
پس نهایتا دوباره میگم که باید در رسم الگو از اندازه های بدن که از درستی آن اطمینان هم داشته باشید استفاده کنید.
یک مثال هم میزنم برای روشنتر شدن موضوع.
مثلا قد شخصی ۱۶۲ سانت هست و قد بالاتنه جلو ۴۰ و بالاتنه پشت ۳۹ را روی بدنش اندازه گرفتیم.
ولی با استفاده از فرمول ها، بالاتنه جلو ۴۳.۵ و بالاتنه پشت ۳۹.۵ بدست می آید.
همانطور که می بینید بالاتنه پشت تطبیق خوبی داره ولی بالاتنه جلو فاصله زیادی داره، دلیل این اختلاف زیاد در بالاتنه جلو (البته بعد از اطمینان از اینکه اندازه گیری ما صحیح بوده)، کوچک بودن سینه های این فرد نسبت به حالت نرمال و جثه اش است.
پس می بینیم که از روی این اختلاف توانسته ایم حتی مشکل اندامی فرد را هم تشخیص دهیم. یعنی اگر فرد دارای اندازه سینه نرمالی بود، اندازه بالاتنه جلوی او به ۴۳.۵ نزدیکتر می شد.
و نهایتا ما برای رسم الگو از اعداد ۴۰ و ۳۹ برای بالاتنه جلو و پشت استفاده می کنیم.
فکر میکنم دیگه این موضوع مشخص شده باشه. ولی باز هم برای جا افتادن کامل این مطلب پیشنهاد میکنم آموزش چهاردهم نازکدوزی یعنی گام اول آموزش صفرتاصد دوخت مانتو را مطالعه بفرمایید.
همچنین اگر هنوز در این زمینه احساس ضعف می کنید به شما فیلم های آموزشی بخش “دورههای مجازی” را پیشنهاد می کنم تا بتوانید با حضور در یک کلاس مجازی آموزشی مشکلات خود را شناسایی و رفع کنید.
دقت داشته باشید یک سری از نکات قابلیت توضیح به صورت نوشته را ندارند و برای بیان آنها نیاز به فیلم هست. به همین دلیل فیلمهای تهیه شده برای دوره های مجازی هنربازار بسیار کاملتر از آموزشهای رایگانمون هست و شاید بشه گفت فقط ۴۰ درصد از مطالب دورهها اینجا گفته شده و ۶۰ درصد از مطالب گفته شده در دوره ها جدیده و در سایت موجود نیست.
تا آموزش های بعدی و رسیدن به دوخت یک لباس بی نقص با کمک هم شما رو به خدا می سپارم. التماس دعا
اگر این آموزش برای شما مفید بود، به رسم همیشگی ۳ صلوات برای شادی دل مولایمان صاحب الزمان عج هدیه بفرمایید.
برای دیدن تمام آموزشهای خیاطی با متد مولر از دکمه زیر استفاده کنید.
دوستای خوبم خوشحال میشم در پیج های اینستاگرام هنربازار با آیدی honarbazaar@ و پیج آموزش خیاطی خودم با آیدی reihan_sewing@ و کانال ایتا و تلگرام با همین آیدی reihan_sewing@ همراه من باشید تا هم از آموزشهای جدید مطلع شوید و هم کلی چیز جدید از هم یاد بگیریم.
بسیار ممنون و سپاسگزارم
با عرض سلام و روز بخیر
من خودم خیاطی بلدم ولی آنقدر که شما با دقت و حوصله توضیح دادهاید تصمیم گرفته ام متد مولر رو یاد بگیرم و پابه پای آموزشهای شما جلو اومدم.در مورد جدول استاندارد سوالاتی داشتم :
1. برای اشخاص مختلف که بلندی قامت متفاوتی دارند چگونه میتوان از این جدول استفاده کرد؟
2. آیا فقط اندازه های عمودی بدن تغییر میکنند؟
3.در تولیدی ها معمولا قامت استاندارد رو چند در نظر میگیرند؟
از اینکه با سخاوت فراوان معلوماتتان رو در اختیار بقیه می گذارید کمال تشکر را دارم
سلام عزیزم. ممنونم. این جدول صرفا برای سایزدوزی هست و برای افراد با قد متفاوت یا باید از فرمول ها استفاده کرد یا اندازه های شخص. یا الگوی سایز بندی رو از این جدول تهیه کرد و با اندازه های فرد، شخصی سازیش کرد.
اگر به فرمولها دقت کنید، بلندی قد در اندازه های عمودی تاثیر دارد. در مورد تولیدی ها خیلی اطلاعی ندارم چون بسیاری از اونا از متدهای دیگه یا ترکیب متدها استفاده میکنن.
خواهش میکنم موفق باشید
سلام خسته نباشین
تواین الگو دیگه نیازی به لقی حلقه آستین و لقی یقه نیاز نیست بگیریم ؟؟؟؟؟؟؟،؟??
الگورو کشیدم ممنون میشم زود جواب بدین
سلام عزیزم. در سایزهای نرمال خیر نیازی به لقی حلقه آستین نیست. لقی یقه هم بستگی به مدل یقه تان دارد
اولین بارمه دارن از الکوی شما استفاده می کنم
دور سینه ۹۴
کمر ۷۹
باسن ۱۰۲
اینا اندازه های خودمه آیا نرمال است که لقی نگیرم ؟؟؟❤
بله. منظورم از غیر نرمال کسیه که یا شانه های خیلی افتاده ای داره یا مثلا پشتش قوز داره. اکثرا برای افراد مسن این مسائل اتفاق میفته و لازم میشه از حلقه لقی گرفته بشه.
اگر بار اولتون هست حتما یکبار پاترون بدوزید تا اگر اشکال یا اشتباهی انجام داده بودید مشخص بشه و پارچه تون خراب نشه، البته اگر مطابق آموزش دقیق انجام داده باشید مشکلی پیش نمیاد
سلام، خیلی ممنون از آموزشهای عالی شما، خیلی مطالبتون مفید هست
سلام خدمت استاد گرامی..من متد مولر از آموزش های شما دنبال میکنم..طریقه بستن پنس سرشانه و اصلاح مجدد سرشانه چطوری هست؟ممنون میشم جواب بدید..
سلام عزیزم. افتخار میکنیم به همراهی شما. شما پنس سرشانه رو باید به صورت برش سرشانه یا برش عصایی روی الگو طراحی کنید و بعدا روی پارچه ببندید.
دقیقا آموزش بعدی ما درباره همین موضوع هست که در اولین فرصت روی سایت قرار میدهم.