آموزش کنترل الگوی مولر
آموزش ششم از سری آموزش های دوره نازکدوزی با متد مولر
سلام به دوستداران هنر خیاطی که در این چند روز مانده به عید بسیار بسیار ما رو مورد لطف و مهربونیشون قرار دادن و با پیام های بسیار زیباشون مارو دلگرم و مصمم کردند که آموزش های خیاطیمون رو با انرژی بیشتر از قبل ادامه بدیم تا ان شاالله هرکسی که کوچکترین علاقه ای به خیاطی در خودش حس میکنه بتونه استعدادش رو در این راه شکوفا کنه.
خب دوستای گلم، تا اینجا درباره اندازه گیری اندام فرد و رسم الگوی پایه در متد مولر با هم صحبت کردیم و قرار شد که حسابی تمرین کنید تا الگوی پایه را بتونید راحت و سریع رسم کنید.
ولی همونطور که گفتم و خودتان هم حتما در هنگام رسم حس کرده اید، الگوی پایه ما هنوز یک مرحله کنترل احتیاج داره تا بتوانیم با اطمینان خاطر از آن استفاده کنیم. پس امروز قصد دارم این مرحله رو هم توضیح بدهم تا آماده مراحل بعدی که پیاده کردن مدل مورد نظر روی الگویمان هست بشویم.
کنترل الگو چند مرحله خیلی ساده دارد که در زیر به آنها اشاره می کنم که بعضی از آنها بهتره از این به بعد در حین رسم الگو اعمال بشود (مثل کنترل سرشانه)، و بقیه پس از اتمام الگو باید بررسی بشوند (مثل کنترل کارور، سینه، کمر و باسن).
پس با من همراه باشید :
توجه : تمام تصاویر در اندازه بزرگ هستند و با کلیک بر روی آنها می توانید اندازه اصلی تصویر را مشاهده کنید.
۱) کنترل سرشانه :
بهترین زمان برای کنترل سرشانه، زمانی است که در رسم الگوی پایه بالاتنه، سرشانه و حلقه پشت رسم می شود ولی هنوز سرشانه جلو را رسم نکرده اید (مانند تصویر زیر). پس در این زمان، سرشانه را مطابق مراحل زیر چک کنید:
۱) همانطور که گفتیم، خط ۱۷ به ۲۰ خط سرشانه پشت محسوب می شود که توضیح دادیم به چه ترتیب رسم می شود.
در هنگام کنترل الگو، طول این خط باید برابر اندازه سرشانه فرد (که روی بدن اندازه گیری شده است) بعلاوه ۱ سانت باشد ولی معمولا بیشتر از این مقدار است. پس باید چه کنیم؟
خب پس ابتدا از نقطه ۱۷ به اندازه سرشانه فرد بعلاوه ۱ سانت جلو بیایید تا نقطه A مطابق تصویر زیر بدست آید.
۲) فاصله نقطه A تا خط ۱ باید به اندازه ۱.۵ سانت باشد. پس نقطه A را کمی پایین می آوریم تا فاصله از خط ۱ برابر ۱.۵ سانت شود (نقطه سبز) سپس آن را به نقطه ۱۷ وصل میکنیم تا خط سرشانه جدید بدست آید.
خط آبی رنگ در تصویر زیر خط سرشانه اصلاح شده می باشد.
۳) حالا باید حلقه آستین را مجدد رسم کنیم. همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، از نقطه A با یک طراحی زیبا و قوس مناسب از نقطه ۲۱ گذشته و به حوالی نقطه چین ۲۲ روی حلقه قبلی وصل میکنیم.
توجه مهم : سعی کنید خط حلقه جدید از نقطه ۲۱ خیلی عقبتر نرود زیرا باعث تنگ شدن کارور می شود. البته نگران نباشید در مرحله کنترل کارور می توانید بهترین نقطه برای عبور حلقه آستین را تشخیص دهید و در صورت لزوم مجدد حلقه را زیباتر رسم کنید.
حواستون باشه که مرجع اصلی کار بدن شخص است پس اصلا از تغییر دادن الگو نترسید. تا زمانی که اندازه های بدن را درست گرفته باشید به راحتی می توانید الگوی پایه را به الگویی مختص فرد مورد نظر تبدیل کنید.
نکته بسیار مهم : آخرین نکته قابل ذکر هم اینکه پس از انجام سه مرحله بالا، رسم الگوی پایه را ادامه دهید و وقتی به مرحله رسم سرشانه جلو رسیدید (یعنی رسم خط ۲۵ به ۲۹ در الگوی پایه مولر) به جای اندازه ۱۷ به ۲۰، از اندازه ۱۷ به A استفاده کنید.
یعنی ۲۵ به ۲۹ برابر اندازه ۱۷ به A منهای ۱ سانت یا همان اندازه سرشانه فرد خواهد بود.
۲) کنترل کارور :
همانطور که در تصویر زیر می بینید، خط افقی که به فاصله حدود ۱۲ سانت پایینتر از حلقه گردن پشت (نقطه ۱) رسم می شود (فلش سبز رنگ) کارور پشت خواهد بود و باید حدودا برابر نصف کارور پشتی باشد که روی بدن فرد اندازه گرفتید (نهایتا با نیم سانت کمتر یا بیشتر)
و مجموع دو فلش نارنجی که به فاصله حدود ۷ سانت پایین حلقه یقه جلو (نقطه ۳۲) عبور کرده است نیز برابر نصف کارور جلو است (نهایتا با نیم سانت کمتر یا بیشتر).
توجه ۱: همانطور که در تصویر زیر می بینید اندازه کارور جلو با اندازه بزرگی سینه جلو متفاوت است و در الگوی مولر بزرگی سینه جلو همان کارور جلو نیست!
توجه ۲: همچنین اندازه کارور پشت با اندازه تیره پشت متفاوت است ولی چون این تفاوت در بیشتر اندامها خیلی کم است (حدود صفر تا نیم سانت)، با ارفاق می توانیم کارور پشت و تیره پشت را یکی درنظر بگیریم.
اگر اندازه روی الگو بیشتر یا کمتر از اندازه های روی بدن فرد بود باید حلقه آستین را مانند تصویر زیر مجدد رسم کنید.
حلقه های قرمز زمانی را نشان می دهد که کارور جلو یا پشت کوچکتر از کارور اندازه گیری شده روی بدن فرد باشد.
حلقه های آبی رنگ نیز زمانی است که کارور جلو یا پشت بزرگتر از کارور اندازه گیری شده روی بدن باشد.
پیشنهاد : دستکاری کردن کارور الگو به تجربه زیادی احتیاج دارد. چون همانطور که حتما در اندازه گیری کارور متوجه شده اید، تشخیص محل صحیح کارور روی بدن کمی مشکل است. به همین دلیل بنده پیشنهاد می کنم که تا زمانی که تجربه کافی را بدست آورید از کوچک کردن کارور روی الگو اجتناب کنید (یعنی مانند خطوط آبی) و پس از دوخت لباس و پرو آن، چنانچه نیاز بود روی بدن فرد اصلاحات را علامت زده و اعمال کنید.
۳) کنترل خط سینه :
خط سینه، خط افقی ای است که از نقطه ۲۸ می گذرد.
مجموع دو فلش نارنجی که روی تصویر زیر می بینید، باید برابر نصف دور سینه بعلاوه ۱.۵ تا ۳ سانت باشد (یا به عبارت دیگر، مجموع دو فلش نارنجی ضربدر ۲ باید برابر دور سینه بعلاوه ۳ تا ۵ سانت باشد).
درصورتی که اختلاف خیلی کمتر یا بیشتر از ۳ الی ۴ سانت باشد، باید از روش های رفع نواقص اندامی در آینده توضیح خواهیم داد استفاده کنید. این اتفاق زمانی می افتد که سینه فرد بیش از اندازه بزرگ یا بیش از اندازه کوچک باشد.
۴) کنترل کمر و باسن:
۱) مجموع فلش های نارنجی روی خط کمر در تصویر زیر، باید برابر نصف دور کمر بعلاوه ۲ الی ۳ سانت باشد.
این مقدار معمولا روی الگو صحیح است ولی احیانا چنانچه مجموع این فلش ها کمتر یا بیشتر از اندازه گفته شده باشد، با تغییر در پهنای ساسون ها و فرورفتگی پهلوها می توانید به اندازه مورد نظر برسید.
۲) مجموع فلش های سبز روی خط باسن در تصویر زیر، باید برابر نصف دور باسن بعلاوه ۱ الی ۳ سانت باشد.
این مقدار نیز معمولا روی الگو صحیح رسم شده است ولی چنانچه باسن شخص بیش از اندازه بزرگ یا کوچک باشد، خط پهلوی لباس در هنگام رسم الگوی پایه، قوس زیادی پیدا کرده است که پس از دوخت باعث کیس خوردن پارچه می شود. در نتیجه در چنین مواردی باید از روش های رفع نواقص اندامی که در آینده توضیح می دهیم استفاده کنیم.
خب دوستان عزیزم، این هم از کنترل الگویی که تا اینجا رسم کرده اید. چنانچه الگویی که کشیده اید متعلق به فردی با یک اندام نرمال باشد (یعنی شخص سینه و باسن خیلی بزرگ یا کوچکی نداشته باشد، دچار افتادگی شانه یا پشت خمیده نباشد، گردن شخص خیلی چاق یا باریک نباشد)، در این صورت الگوی شما آماده است تا برای اعمال مدل و سپس برش پارچه استفاده شود.
خب اگر هنوز تجربه ای در اعمال مدل یا به عبارتی الگوسازی ندارید، پیشنهاد میکنم آموزش های ما را دنبال کنید. به عنوان ساده ترین و ابتدایی ترین مدلی که میتوانید به الگوتون بدهید آموزش انتقال پنس سرشانه و حذف پنس حلقه پشت را ببینید. پس از این آموزش قطعات الگوی شما برای قرارگرفتن روی پارچه کاملا آماده می شود.
بنده پیشنهاد می کنم برای شروع حتما برای اندام های نرمال خیاطی کنید و پس از اینکه دستتان راه افتاد و ما نیز رفع نواقص اندامی را آموزش دادیم آنگاه به سراغ دوخت لباس برای اندام های غیر نرمال بروید.
اگر این آموزش برای شما مفید بوده سه صلوات برای سلامتی آقا امام زمان هدیه بفرمایید.
برای مشاهده آموزش های بعدی و قبلی از دکمه های زیر استفاده کنید.
من سعی کردم تمام نکات ریز و درشت را در رسم الگوی پایه مولر با تصاویر گویا توضیح دهم ولی اگر همچنان در رسم الگوی پایه مشکل دارید، می توانید از فیلم های آموزشی ما در بخش “حرفه ای شو” استفاده کنید. برای ورود به این بخش روی دکمه زیر کلیک کنید.
دوستای خوبم خوشحال میشم در پیج های اینستاگرام هنربازار با آیدی honarbazaar@ و پیج آموزش خیاطی خودم با آیدی reihan_sewing@ همراه من باشید تا هم از آموزشهای جدید مطلع شوید و هم کلی چیز جدید از هم یاد بگیریم.
موفق باشید 🙂
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
دوختتشک نوزاد برگی شکل
دوخت دامن شلواری لنگی
فیلم دوخت دامن شلواری
آموزش دوخت دامن شلواری
دوخت توربان
الگوی آستین کودک در متد مولر
255 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ببخشيد فاصله ٨تا ٣٨ شده ٧/٣ كه يك سانت از m و n بالا رفتم و ١/٥ سانت داخل شده ميمونه ٤/٨ براى اين مقدار دو ساسون در نظر بگيرم يا يك ساسون؟
اگه بخوام كنار پهلوهام ازادتر باشه چطور؟
ممنون از راهنماييتون…
سلام
برای کنترل سرشانه و کنترل خط باسنه الگو و بدنم تطابق دارن.
اما کارور هام تطابق ندارن کارور پشت روی الگوم ۱۹ولی نصف کارور پشت روی بدنم ۱۸ است.
کارور جلو روی الگو ۲۰/۵،ولی نصف کارور جلو روی بدنم ۱۶ است!
الگوی پشتم ک مجموع پنس هاش ۳/۵ بوده رو یک پنس کردم.و پنس اش رو هم انتقال دادم
الگوی جلورو هم بزرگی سینم رو متوسط در نظر گرفتم و پنس سرشانه رو حذف کردم و به پهلو انتقال دادم.
الگو رو روی پارچه منتقل کردم .اما سرشانه جلو و پشت اندازه هم نیستن.سرشانه جلو بزرگتر از عقبه و روی هم دوخته نمیشن
مشکل از کجاس؟؟؟???
عزیزم یه جایی رو اشتباه انجام دادید چون تمام این انتقال هایی که دادید ربطی به سرشانه ندارن و سرشانه پشت ۱ سانت بزرگتر از جلو باید باشه. فکر میکنم در انتقال پنس سرشانه به پنس پهلو باید یه اشتباهی کرده باشید.
سلام وقت بخیر. ضمن تشکر از آموزش های خوبتون
1- برای مانتو یا پالتوهای جلو باز و گشاد باید از همون آزادیهای مربوط به لباس گشاد که در آموزش ها هست استفاده کنیم؟
2- وقتی مجموع طول خط سینه در الگوی پشت و جلو… اختلافش با نصف دور سینه فرد از ۴ سانت خیلی بیشتر باشه چطور باید رفع نقص کرد؟
سپاسگزارم
سلام عزیزم. خیر مانتوهای جلو باز فقط دکمه ندارن، اگر جلوشون رو ببندید میبینید اندامی هستند. یک سری از اونا هم راسته دوخته میشن. یعنی پنس های پشت و زیر سینه حذف میشن. یک سری دیگه هم رگالی میشن.
رفع نواقص رو بعدا آموزش میدم.
سلام من الگومو کشیدممممم????
مشکل قبلیمو ام فهمیدم .فقط ی مورد اینکه نقطه ۴۲ بجا اینکه بعد ۴ بیافته یعنی خارج از الگو بین ۷ و ۴ میافته .مشکلی نداره؟؟؟؟
نه اگر باسن کوچکی داشته باشید نقطه ۴۲ فاصله زیادی از نقطه ۷ نمیگیره.
سلام
قد بالاتنه من ۴۳ و طبق فرمول ۴۳ هس
ولی الگو رو ک میکشم نمیدونم چرا نقطه ۲۷ از رو خط ۱ میره بالا و طبق الگوی شما در نمیاد یعنی ۲۷ و ۳۰ روی یک خط نمی افتن و ۲۷ .۴و نیم سانت بالاتر از خط ۱ می افته؟مشکل از کجاست؟؟؟
ممنونم پیشاپیش
سلام عزیزم. لازم نیست نقطه ۲۷ روی خط ۱ بیفته، اگر دقت کرده باشید ما اصلا خط ۱ را کوتاه کشیدیم که فقط برای الگوی پشت استفاده بشه! اگر خط ۱ را بلند بکشید برای همه الگوها نقطه ۲۷ بالای خط ۱ میفته و شما اشتباهی نکردید!