آموزش ساخت مانکن خیاطی
آموزش ساخت مانکن خیاطی:به نام خدا و با سلام به همه عزیزانی که بخش خیاطی هنربازار را دنبال می کنند. یکی از لوازمی که در خیاطی کاربرد دارد، خصوصا برای کسانی که لباس شب و مجلسی می دوزند، مانکن خیاطی است.
انواع مانکن:
البته مانکن خیاطی به دو نوع ساده و سوزن خور در بازار وجود دارد ولی به دلیل قیمت بالای آنها (مخصوصا نوع سوزن خور) شاید بهتر باشد که خودمان مانکن درست کنیم.
دلیل ساخت مانکن:
از دلایل دیگری که یک خیاط را مجبور به ساخت یا خرید مانکن می کند، دوخت لباس به روش مولاژ یا کرفیله کردن است. هر دوی این روش ها نیاز دارند که لباس روی مانکن قرار گیرد و سپس با دستان هنرمند خیاط به چینش و شکل مورد نظر او برسد. در تصویر زیر چند نمونه کار مولاژ روی مانکن را می بینید.
بعضی افراد به دلیل نواقص اندامی زیاد، مانکن مناسب برای آنها در بازار پیدا نمیشود. به همین دلیل لباس آنها یا باید روی بدن خودشان مولاژ یا کرفیله شود که کار بسیار سخت و خسته کننده ای است و یا باید یک مانکن هم سایز آنها ساخته شود. البته این کار هم در موارد خاص که لباس از ارزش بالایی برخوردار است مانند لباس عروس صرفه اقتصادی و هنری دارد.
پس اگر شما هم به یکی از این دلایل به دنبال یک مانکن مناسب هستید، با کمی حوصله و با استفاده از آموزش زیر می توانید با حداقل قیمت یک مانکن خوب برای خود بسازید.
لوازم مورد نیاز آموزش ساخت مانکن خیاطی:
- یک تیشرت چسبان ترجیحا یقه اسکی و قد تا زیر باسن
- الیاف پشم شیشه
- چسب برزنتی (بعضی ها به نام چسب آلومینیوم هم میشناسند) یا چسب شیشه ای پهن (به دلیل قیمت بالاتر چسب برزنتی، می توانید از چسب شیشه ای پهن هم استفاده کنید).
- قیچی
- ماژیک
- یک پایه فلزی یا چوبی
روش آماده سازی:
مرحله اول:
۱) اگر می خواهید مانکن شما یک سایز نرمال داشته باشد، فردی که سایزش ۳۸ یا ۴۰ باشد و مشکلات اندامی نداشته باشد انتخاب کنید. از او بخواهید یک تی شرت چسبان تا زیر باسن و ترجیحا یقه اسکی بپوشد (تی شرت بعد از این کار غیر قابل استفاده است). اگر یقه لباس باز باشد باید قسمتی را که باز است با پلاستیک بپوشانید تا چسب به بدن نچسبد.
مرحله دوم:
۲) در ابتدا یک لایه چسب دورتادور زیر سینه بچسبانید و سپس مانند شکل دو ردیف چسب به شکل ضربدر از کمر چسبانده و از بین دو سینه عبور دهید و سپس از روی شانه ها نزدیک گردن گذرانده و تا همان نقطه در پشت ادامه دهید.
مرحله سوم:
۳) چسباندن ضربدری از کمر جلو به پشت را از سمت گردن به سمت نوک سرشانه ادامه دهید تا بالاتنه کاملا با چسب پوشیده شود. هنگامی که چسب را از روی سینه عبور می دهید سعی کنید زیاد چسب را نکشید و باعث فشرده شدن سینه نشوید. قسمت جلوی گردن را نیز چسب بچسبانید تا جایی خالی نماند.
۴) سپس از زیر سینه تا زیر باسن را هم دور تا دور به صورت افقی چسب بچسبانید.
۵) اگر تیشرت یقه اسکی نیست، کمی پلاستیک به دور گردن ببندید و سپس روی آن را چسب بچسبانید.
مشخص کردن خط کمر:
۶) از فرد مورد نظر بخواهید که به پهلوی راست و چپ خم شود تا خط کمر را با یک ماژیک علامت گذاشته و مشخص کنید.
۷) تیشرت را از پایین پشت تا انتهای یقه در یک خط صاف عمودی قیچی کنید و آن را از تن فرد خارج نمایید.
۸) قسمتی را که قیچی کرده اید دوباره بچسبانید و سوراخ گردن و دستها را هم چسب بزنید تا کاملا پوشیده شود. از فشار بیش از حد که باعث تغییر شکل مانکن شود جدا خودداری کنید.
پر کردن مانکن:
۹) داخل مانکن را از الیاف کاملا پر کنید تا شکل بگیرد و محکم شود.
۱۰) انتهای بدنه را با یک لایه مقوای بیضی شکل بپوشانید و چسب بزنید و مانکن را روی یک پایه سوار کنید.
مانکن شما آماده استفاده است.
این مانکن جزو مانکن های سوزن خور محسوب میشود زیرا سوزن به راحتی در آن فرو میرود و استفاده از آن را هنگام کار بسیار ساده تر می کند.
در تصویر زیر یک نمونه مانکن سوزن خور موجود در بازار را میتوانید ببینید. مانکنی که ما ساختیم خیلی شبیه شده مگه نه؟
خییلی جالب بود مرسییییی?
ممنون از شما.