آشنایی با علائم بافتنی ۱ (زیر، رو، ژته)
امروز قصد دارم در چند پست ابتدایی آموزش بافتنی به آموزش علائم بپردازیم. حتما شما هم مثل من دوست دارید زودتر برویم سراغ آموزش الگوها و بافت های جدیدتر ولی به چند دلیل آشنایی با علائم بافتنی بسیار لازم است:
۱) اصولا خواندن الگوی بافت ها که توسط علائم رسم شده بسیار ساده تر است و اشتباهات ما را در بافت کاهش می دهد ولی خواندن آموزش رج به رجی که نوشته شده ممکن است برای ما نامفهوم تر باشد چون هرکس با دید و طرز بیان خودش بافت را توضیح خواهد داد.
۲) حتی زمانی که شما آموزش یک بافت را می خوانید دیدن الگوی آن در کنار توضیحات رج به رج قطعا به فهم بهتر و سریعتر بافت کمک میکند.
۳) الگوها و علائم خیلی بهتر یک نمای کلی را از بافت به شما نشان می دهند. شما در یک نگاه می توانید متوجه شوید که در انتها قرار است به چه نتیجه ای دست پیدا کنید.
۴) شما اگر یک الگو در هرجای دنیا پیدا کنید قادر به بافت آن خواهید بود و هیچ نیازی به دانستن زبان نویسنده ندارید.
۵) افرادی که قادر به درک و فهم الگوها هستند بسیار اندکند و شما یکی از این معدود افراد خواهید بود.
پس باهم به سراغ این علائم شگفت انگیز می رویم:
بافت زیر
یکی از ابتدایی ترین و پرکاربردترین بافت ها در بافت دومیل، بافت زیر است. برای این بافت سه علامت داریم که در هر الگویی ممکن است از هرکدام از آنها استفاده شود.
برای این بافت باید میل سمت راست را در اولین حلقه روی میل سمت چپ داخل کرده و نخ را که در پشت کار است گرفته و از داخل حلقه بیرون بکشید.
بافت رو
بافت دیگری که همیشه درکنار بافت زیر قرار دارد بافت رو است. برای این بافت از ۴ نماد استفاده می شود که همانطور که در جدول پایین می بینید دوتا از این چهار نماد با نمادهای بافت زیر یکسان است. پس باید از کجا بفهمیم که نمادی که در الگو استفاده شده بافت زیر است یا رو؟
جای نگرانی نیست. همانطور که گفتم عموما بافت زیر و رو هردو در یک الگو استفاده می شوند و شما فقط باید تصمیم بگیرید که یکی از جفت علایمی که در تصویر زیر می بینید را در کل طول بافت رعایت کنید. همچنین یک نکته دیگر را نیز مد نظر قرار دهید اینکه در نود درصد بافت ها نمادی که بیشتر از همه می بینید نماد بافت زیر است.
برای بافت رو باید میل سمت راست را در اولین حلقه ای که روی میل سمت چپ است داخل کرده و نخ را که در جلوی کار است گرفته و از داخل حلقه بیرون بکشید.
ژته
ژته اصطلاحی است که شاید بارها و بارها شنیده باشید زیرا شاید به خودی خود یک بافت نباشد ولی بسیار پرکاربرد است مخصوصا در بافت های توری.
نکته ای که درباره ژته خوب است بدانید این است که در هر الگویی که دو یا چند دانه را یکی میکنیم حتما ژته نیز خواهیم داشت تا تعداد دانه های بافت کم یا زیاد نشود.
برای بافت ژته کافی است فقط یک بار نخ را دور میل بیاندازید و سپس دانه بعدی را ببافید.
ممنون که با من همراه بودید. گروه بعدی علائم بافتنی را در پست بعدی می توانید مشاهده کنید.
پست بعدی: آشنایی با علائم بافتنی (دوتایکی کردن)
“به پایان آمد این دفتر…”
سلام چرا بافت رکن یا ابری که باید همه زیر ببافیم ، تصویرس با بافت یک دست رو یک شکله ؟
نه عزیزم یک شکل نیست بافت رو یکدست و صاف است ولی بافت رکن حالت راه راه دارد و بین هر خط رکن با خط رکن بعدی یک فاصله ای به نظر می رسد.
با عرض سلام و ادب. لطفا در مورد بافت brioche هم مطلب بذارید و آموزش بدید. تو هیچ وبسایت فارسی ندیدم آموزشش رو. واقعا نیاز هست. با تشکر
سلام لطفا عکس بفرستید.
سلام. میشه درباره انواع شماره میل و کاموا یه آموزش بذارید؟ مثلا برای میل شماره ۲ از چه کاموایی استفاده میشه؟ من یه بار آزمایشی با میل شماره ۲ و کاموا نازک دولا یکم بافتم اما همش سفت میشد و بافتن خیلی سخت بود حاشیه ها هم وا می رفت!
سلام عزیزم. درخواستتون حتما بررسی خواهد شد.
سلام. خیی ممنون از آموزش های خوبتون. ببخشید برای شال گردن میشه فقط از بافت زیر استفاده کرد؟ یعنی کل شال بافت زیر باشه.
سلام عزیزم. اگر کل بافت را زیر ببافید باعث میشه شالتون لوله بشه. بهتره حداقل ۵ دانه ابتدا و انتهای رج را کشباف ببافید.
سلام
مطلب بسیار کاملی بود. کلی از مشکلاتم تو خوندن نقشه های بافتنی حل شد. خیلی ممنون از شما
موفق باشید